Recept: Appelkaneel kwarktaart

11281721_10206530135269189_1949240244_n

De appeltaart variant van de banaan-nectarine-kwarktaart!

Aangezien ik merk dat veel mensen belangstelling hebben bij het recept van de appeltaart variant van de banaan-nectarine-kwarktaart deel ik het recept nu graag met jullie! Hij is goed gekeurd door mijn vriend, zijn huisgenootje en mijzelf. Ze vonden hem minstens net zo lekker als de banaan-nectarine variant, al dan niet lekkerder. Probeer ze gewoon lekker allebei uit en proef zelf welke je het lekkerste vindt!

 Ingrediënten taart:

– 150 gram meel naar keuze (havermout, boekweit, spelt, amandelmeel etc.)

– 3 eiwitten

-2 geprakte bananen

-90 gram appelmoes (van HAK verkopen ze appelmoes zonder toevoegingen)

– 100 gram noten naar keuze

– 2 eetlepels honing

– zakje bakpoeder

– eetlepel kaneel

– 1 grote appel

 Vulling:

– 500 gram optimel kwark appel-kaneel smaak

– 5 gelatine blaadjes

– 100 gram rozijnen

Leg de rozijnen in een bakje water en laat deze weken tot de taart straks helemaal is afgekoeld en je bezig bent met de kwark vulling. Mix in een beslagkom het meel met de bakpoeder en kaneel. Voeg hier de eiwitten, geprakte bananen, honing en appelmoes aan toe. Wanneer dit een glad beslag is, snij je drie kwart van de appel in kleine stukjes en roer je dit samen met de noten door het beslag.

Doe op de bodem van je springvorm een bakpapiertje zodat de taart straks makkelijk van de springvorm af te tillen is. Vet de randjes van de springvorm goed in. Giet het beslag in de springvorm en decoreer de bovenkant van de taart met de overgebleven kwart appel.

11287077_10206508402485883_592862518_n11281822_10206508402445882_1756367611_n10428786_10206508402405881_917059854_n

Doe het beslag voor 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Wanneer de taart klaar is laat je de taart zonder de springvorm volledig afkoelen. Als de taart helemaal is afgekoeld kun je hem voorzichtig doormidden snijden.

Verwarm de helft van de kwark in een pannetje op laag vuur en laat ondertussen de gelatineblaadjes 5 minuten weken in een schaaltje koud water. Voeg na vijf minuten de gelatine aan de warme kwark toe en laat het helemaal oplossen. Haal nu het pannetje van het vuur, mix de koude kwark en de geweekte rozijnen door de warme kwark.

11358878_10206508402525884_1440368321_n

Leg de bodem van de taart terug in de springvorm, giet hier de kwark overheen en leg de bovenkant van de taart boven op de kwark. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

11282125_10206508402285878_1689033323_n

Snij de taart in 10 punten en genieten maar!

Macro’s per punt 1/10: 215 calorieën. 4,8 g vet. 33,7 g koolhydraten. 8,5 g eiwitten.

Macro’s per punt zonder noten en rozijnen: 128 calorieën. 1,2 g vet. 22 g koolhydraten. 6,8 g eiwitten.

Eet smakelijk

Liefs Manouk

7 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ilse Wechseler schreef:

    OOOH MY GOD! Heaven! Ik ga deze een keer maken! X

    Geliked door 1 persoon

    1. manoukmoves schreef:

      Leuk chick! Laat je me weten wat je er van vond 🙂

      Like

  2. Jolanda schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Hoe groot is de bakvorm die je hebt gebruikt?
    Groetjes Jolanda

    Like

    1. manoukmoves schreef:

      Goeie vraag.. de meest standaard vorm haha. Zal hem eens opmeten. Maar kleiner of groter werkt ook prima hoor. Dan wordt de taart alleen wat hoger of platter

      Like

  3. Inge schreef:

    Klopt het dat als je de taart door snijd, een beetje “plakkerig” aanvoelt ?

    Like

    1. manoukmoves schreef:

      Bij mij niet eerlijk gezegd 🙂

      Like

  4. inge schreef:

    Bedankt Manouk…iets langer in de oven dus. Maar geheel droog, korrelig word het niet toch ?

    Like

Plaats een reactie