Recept: Banaan-nectarine-kwarktaart

11303708_10206448974080210_336241180_n

Tweede pinksterdag was een saaie brakke dag. Ik had een geweldig festival achter de rug op eerste pinksterdag en verveelde me behoorlijk. Mijn vriend en ik wilden iets bakken wat echt mega lekker zou zijn en waarbij we lekker konden experimenteren. Dus keken we welke ingrediënten we nog in huis hadden en bedachten we de bananen-nectarine-kwarktaart. Hij is heerlijk dus ga hem allemaal proberen!

Ingrediënten:

– 100 gram havermout

-3 bananen

-3 eiwitten

– 50 gram whey poeder of 50 gram dadels (de taart is al vrij zoet dus dit zou je ook weg kunnen laten als je niet zo’n zoetekauw bent)

– zakje bakpoeder

– 500 gram magere kwark

– 1 nectarine

– 40 gram honing

– 5 gelatine blaadjes

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de havermout, eiwitten, 2.5 bananen, whey of dadels en het zakje bakpoeder in een blender. Mocht je geen blender hebben kun je ook gewoon de bananen prakken met een vork en alles mixen in een beslagkom. Wil je de dadels en whey weg laten, voeg er dan zo’n 50 gram extra havermout aan toe. Doe het beslag in een taartvorm. Snij plakjes van de halve banaan die nog over is en leg deze op het beslag. Doe de taart ongeveer 30 minuten in de oven.

11304338_10206448978960332_1173985695_n

Na 30 minuten haal je de taart uit de oven en uit de taartvorm en laat je hem helemaal afkoelen. Nu kun je de kwarkvulling gaan maken. Verhit 200 gram kwark op een laag vuur. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een bakje koud water en voeg deze daarna toe aan de warme kwark. Wanneer het is opgelost haal je het pannetje van het vuur en roer je de rest van de kwark en de honing er doorheen. Snij de nectarine in hele kleine blokjes en roer dit door de kwark.

11282499_10206448974440219_1372137426_o

Wanneer de taart goed is afgekoeld kun je voorzichtig de bovenkant van de taart afsnijden. Leg de onderkant van de taart terug in de taartvorm, doe daarna de kwark hier bovenop en leg vervolgens de bovenkant van de taart op de kwarklaag.

11255138_10206448978240314_106392462_n11351107_10206448977840304_352201523_o

Laat de taart minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast (hoe langer hoe beter). Mijn koelkast was niet koud genoeg dus heb ik hem nog even in de vriezer gedaan.

Dit recept is goed voor ongeveer 10 mooie taartpunten!

Ik zou zeggen, do try this at home, want hij is heerlijk!

Ik vind het altijd erg leuk om jullie creaties te zien, dus maak er vooral foto’s van en tag me op social media!

Macro’s per punt 1/10: 141 calorieën. 1,1 g vet. 23 g koolhydraten. 9,9 g eiwitten.

Geniet ervan!

Liefs Manouk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s