Hoe maak ik mijn pannenkoeken?

(manouk.moves)11142991_1428926780743317_236920959_n(manouk.moves)11084785_1438660426432287_10764469_n

I love pannenkoeken! De originele Hollandse pannenkoek is echt mijn lievelingseten. Vooral met een dikke laag suiker. Af en toe is dit natuurlijk prima, maar ik zou dit het liefst iedere dag eten. En met deze recepten kan dat! Ik beschrijf 3 verschillende pannenkoek recepten. Banaan-ei pannenkoeken, chocolade pannenkoeken en eiwit pannenkoeken.

Waarom eiwitpannenkoeken, zul je misschien denken? Dit zal ik kort en bondig uitleggen. Eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam. Ze worden o.a. gebruik voor spiergroei en behoud. Sporters die hun spieren trainen, maken kleine scheurtjes in hun spieren die weer hersteld moeten worden. Door veel eiwitten te eten, herstel je beter en groeien je spieren. Iemand die krachttraining doet heeft dus meer eiwitten nodig dan een duursporter of iemand die helemaal geen sport doet. Aangezien ik krachttraining doe, vind ik het prettig extra eiwitten te eten. Ik wil namelijk meer spieren opbouwen en sterker worden.

Banaan-ei pannenkoeken:

-1 geprakte banaan

-1 ei

-2 lepels havermout

-thee lepel bakpoeder

eiwitpannenkoeken:

– schepje whey perfection (smaak naar keuze, ik gebruik vanille of nutella)

– 2 eiwitten

– 100 ml melk (ik gebruik amandelmelk)

– 1 theelepel bakpoeder

chocolade pannenkoeken:

-voeg simpelweg 10 gram rauwe cacaopoeder toe aan een van de twee pannenkoeken beslag!

In havermout zit ook redelijk wat eiwitten plus goede koolhydraten waardoor je een langer vol gevoel hebt en minder bloedsuikerschommelingen krijgt. De volgende voedingsmiddelen bevatten ook relatief veel eiwitten: pindakaas voor op de pannenkoek of geprakte noten voor door het beslag, deze bevatten naast veel eiwitten ook gezonde vetten. Sojamelk en amandelmelk bevatten meer eiwitten dan gewone koemelk. Mocht je zin hebben in een hartige pannenkoek, paddenstoelen zijn ook eiwitrijk! Zo kun je de pannenkoeken precies maken als jij lekker vindt!

Rauwe cacao is goed voor de bloeddruk, bevat veel antioxidanten en mineralen, plus het is gewoon heel lekker. Een banaan geeft je lichaam snel energie door de fruitsuikers. Dit maakt het een perfecte pre of post workout maaltijd!

Mix alle ingrediënten, verhit olie in de pan en bak de pannenkoeken op laag tot medium vuur gaar. Zet het vuur niet te hoog want ze branden snel aan!

Met de toppings kun je eindeloos variëren. Denk bijvoorbeeld aan pindakaas of andere notenpasta’s. Of plakjes fruit zoals banaan, aardbei of appel. Met een lekkere klodder kwark naast je fruitige pannenkoeken maak je het helemaal af en voeg je nog meer eiwitten toe.

Tip! Van het beslag kun je trouwens ook kleine Amerikaanse pannenkoekjes bakken. Lekker als je niet kunt kiezen welke topping je wilt. Dan kun je gewoon op elk pannenkoekje iets anders smeren 😉

11328887_10206530008226013_1594023537_n11304153_10206530009546046_1094158048_n(manouk.moves)11084634_350151948523387_868870004_n

Macro’s banaan-ei pannenkoeken: 280 calorieën. 8,1 g vet. 43,8 g koolhydraten. 10,8 g eiwitten.

macro’s eiwitpannenkoeken: 176 calorieën. 2,4 g vet. 8,7 g koolhydraten. 29,5 g eiwitten.

Eet smakelijk!

5 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Silvia schreef:

    Hoe krijg jij ze goed gebakken? Bij mij plakt alles aan de pan bij de eiwitpannekoekjes :(:( wel goede smaak!

    Like

    1. manoukmoves schreef:

      Ik maak deze nooit meer. Maar ik gebruikte altijd een goede anti aanbak pan haha en olie ofzo er in. Gewoon net als je normaal pannenkoeken zou bakken haha. Nooit echt last van gehad eigenlijk

      Like

  2. Charlotte schreef:

    Moet er veen meel bij de eiwitpannekoeken als je geen whey wilt gebruiken?

    Like

    1. manoukmoves schreef:

      Nee hoor. 50 gram is perfect 🙂 maar ik heb pas nog een update geschreven over hoe ik mn pannenkoekjes bak. Ik gebruik namelijk ook geen whey meer, maar gewoon meel

      Like

Plaats een reactie