Chocolade brownies die gezond zijn? Kan het nog beter? Om te vieren dat mijn vriend een nieuwe kamer heeft gevonden in een heel gezellig studentenhuis, wilde ik iets lekkers bakken. Mijn vriend houdt van chocolade, pindakaas en gezond en eiwitrijk eten. Dus bedacht ik deze yoghurt brownies met pindakaas-core.
Ingrediënten:
-100 gram havermout meel (kan je zelf maken door je havermout in de blender te doen). Je gunt ook gewoon havermout gebruiken maar de structuur is dan iets grover.
-50 gram rauwe cacaopoeder
-half zakje bakpoeder
-3 eiwitten
-300 ml magere yoghurt
-pindakaas
Hoe maakt je het?
Mix alle droge ingrediënten (havermout meel, cacaopoeder, bakpoeder) In een beslagkom. Voeg hier de eiwitten en yoghurt aan toe en mix tot het een glad beslag is.
vul ongeveer 12 cupcake vormpjes met een lepel van het beslag. Leg hier een klein lepeltje pindakaas op, en vul daarna de vormpjes verder met het beslag. Zorg dat je de vormpjes niet helemaal tot de rand vult. ze zullen namelijk gaan groeien in de oven en die van mij stroomden gigantisch over! Gebruik desnoods nog meer cupcakevormpjes.
Doe de brownies 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
De brownies met pindakaas zijn al goed gekeurd door mijn vriend, zijn twee huisgenootjes en mijzelf natuurlijk! Echt heerlijk!
Macro’s per brownie 1/12: 120 calorieën. 7,1 g vet. 8,3 g koolhydraten. 5,8 g eiwitten.
Macro’s per brownie zonder pindakaas 1/12: 57 calorieën. 1,5 g vet. 6,5 g koolhydraten. 3,8 g eiwitten.
Geniet ervan!
Toen ik vanmiddag dit recept zag, ben ik gelijk naar de supermarkt gegaan. Ze zitten nu in de oven en ze ruiken al heerlijk!
LikeLike
Wat leuk om te lezen! 🙂 heb je ze met of zonder pindakaas gemaakt? Wil je nog even laten weten hoe je ze vindt smaken? Vind ik altijd heel leuk om te horen!
LikeLike
Ze zijn lekker! Ik heb er 6 gemaakt met pindakaas, en 6 met een beetje nutella. Echt lekker!
LikeGeliked door 1 persoon
Heel leuk geniet ervan!
LikeLike
Ze staan in de oven. 9 neutraal en 3 met pindakaas! Ruikt heerlijk en ben benieuwd!
LikeLike
Hmm denk dat er iets niet goed is gegaan. Ze zijn niet stevig van binnen en smaken niet erg lekker! balen…
LikeLike
He wat vreemd! jammer joh! niet per ongeluk verkeerde hoeveelheden gebruikt? die van mij en mara hierboven lukten prima. Balen man 😦
LikeLike
Hay!
Is het mogelijk om ze in te vriezen?
groetjes
LikeLike
Geen idee niet geprobeerd haha. Maar ik zou niet weten waarom niet eigenlijk 🙂
LikeLike