Recept: Perzik kwarktaart

11292601_10206561293328121_2084608478_n11329616_10206561293408123_881958678_nOke, volgens mij begint het een serieuze verslaving te worden. Maar ik vind bakken zoo leuk! Als ik een middagje niks te doen heb denk ik meteen, wat voor leuks zal ik nu eens maken?? Dit was weer zo’n dag. Mijn ouders een week op vakantie, vriend aan het werk, ik niks te doen. Dus leek het mij een leuk idee om mijn vriend te verrassen met een lekker toetje voor als hij terug kwam na het werken!

Ingrediënten:

– 100 gram havermout

– 2 bananen

– 2 eiwitten

– 900 gram Optimel Griekse stijl perzik

– 2 verse perziken (of vier halve perziken uit blik)

– 12 gelatine blaadjes

– (optioneel; scheutje vanille aroma)

Hoe heb ik hem gemaakt?

11414436_10206560429746532_1388713125_n

11355459_10206560429906536_976885578_nPrak de bananen en mix de eiwitten en een scheutje vanille aroma erdoor. Vermaal de havermout in een blender en roer dit door het ei banaan mengsel. Leg een bakpapiertje onder in een springvorm en giet het beslag in de vorm. Zet zit 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Wanneer de bodem uit de oven kan, laat je deze goedafkoelen. Leg 11 gelatine blaadjes in een bak koud water voor 5 minuten. Doe ondertussen de helft van de kwark in een steelpannetje en verwarm dit op laag vuur. Wanneer de gelatine geweekt heeft voeg je dit toe aan de warme kwark en roer je net zo lang tot het helemaal is opgelost. Voeg nu de andere helft van de kwark toe aan het mengsel. Leg de bodem van de taart terug in de springvorm en giet de kwark hier bovenop. Zet dit 30 tot 60 minuten in de koelkast.

11330467_10206560430306546_817508328_n11291877_10206560430386548_1883616834_n11328798_10206560430186543_1456773162_n Terwijl de taart staat op te stijven, snij je de perziken doormidden. Een helft bewaar je om te decoreren. Bij de andere drie helften zorg je er voor dat de pit en het velletje verwijderd zijn.

Leg 1 gelatine blaadje in een bakje water te weken voor vijf minuten. Terwijl dit weekt prak je de drie perzik helften tot een papje. Verhit dit voor een minuut op de hoogste stand in de magnetron en roer daarna het gelatine blaadje er door heen. Wanneer de gelatine is opgelost haal je de taart uit de koelkast en verdeel je dit over de taart. Snij de overgebleven halve perzik in acht stukjes en decoreer de taart.

Laat de taart opstijven voor minimaal 3 uur in de koelkast.

11414393_10206561293528126_2066551624_nMacro’s per punt (1/8 van de taart); 159 calorieën. 1 gram vet. 20,5 gram koolhydraten. 13,2 gram eiwitten. 

Ps; HELP! heeft iemand nog tips voor gezonde taart bodems zonder allemaal noten ed.?  Ik weet niet goed wat ik van deze vind!

Eet smakelijk, liefs Manouk

Advertenties

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Maran schreef:

    Je kunt ook muesli (naar keuze) mengen met een paar eetlepels kwark en in de springvorm laten opstijven in de koelkast.

    Liked by 1 persoon

    1. manoukmoves schreef:

      Goeie thanks!! Wordt hij dan wel knapperig? Ik hou van knapperige bodems hihi

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s