Dit recept is gebaseerd op de proteïne chocoladecake en bananenbrood. Of eigenlijk is het recept precies hetzelfde haha. Ik wil dit alleen doorgeven als tip, voor wat variatie 🙂 Voor dit recept heb je wel whey perfection white chocolate nodig. En aangezien deze smaak whey echt gruwelijk lekker is, en hij heel populair beloofd te worden, denk ik dat veel mensen deze smaak wel een keer gaan bestellen. Ik heb hem eerst gemaakt in een springvorm, maar ik heb de verkeerde ingrediënten gebruikt. De structuur was niet lekker en de smaak ook niet geweldig. Nu heb ik hem nog een keer gemaakt maar dan met andere ingrediënten en hoeveelheden. En deze is lekker!! :O
Ingrediënten 1 taart;
– 150 gram whey perfection white chocolate
– 3 bananen
– 3 eiwitten
– zakje bakpoeder
– 150 gram diepvries frambozen
– (optioneel, vanille aroma of zoetstof)
wat ook lekker is:
– laagje halvajam tussen de cake doen.
– rauwe cacaonibs of hazelnoten door het beslag
– volkoren biscuitjes verkruimelen boven op de taart voor hij de oven in gaat
Verwarm je oven voor op 180 graden. Gooi simpelweg alles bij elkaar in een kom en mix het goed. Leg een stukje bakpapier onder in je cakevorm en giet het beslag er in. Het is leuk om niet alle frambozen door het beslag te doen zodat je de bovenkant van de taart kan versieren met wat frambozen. Ziet er toch altijd fancy uit 😉
Doe de cake 35 minuten in de oven en laat hem vervolgens helemaal afkoelen. Snij hem in 10 stukken en geniet!
Macro’s per plak (1/10); 97 calorieën. 1 gram vet. 8,5 gram koolhydraten. 13,4 gram eiwitten
Eet smakelijk! Liefs Manouk
Qua smaak?? Yummmm, maar waarom krijg ik geen beslag maar een dikke plakkerige niet te mixen massa? Mis ik iets? Of doe ik iets fout…
LikeLike
Hmm vreemd! Ik heb geen idee! Wel de juiste whey?
LikeLike