afbeelding Recept: Healthy blueberry cheesecake met volkoren bodem

11935729_10207209632656199_680888266_nAls ik zou moeten kiezen wat mijn favoriete taart is, is dat overduidelijk cheesecake. Een lekker groot stuk romige Amerikaanse cheesecake met een koekkruimel bodem, heerlijk! Helaas is deze taart niet gezond, dus wilde ik hier een variatie op bedenken die wel gezond is, en je dus eigenlijk elke dag gewoon mag eten 🙂 Ook heeft deze taart per punt zeker de helft aan calorieën van een normale cheesecake punt. Ik vind het moeilijk om lekkere gezonde taartbodems te bedenken die niet zo calorierijk zijn als de dadel noten bodems. Maar ik heb er iets op gevonden! 😀 Hier komt het recept;

Ingrediënten voor 8 stukken:

  • 1 rol volkoren beschuit (of spelt o.i.d.)
  • 20 gram kokosolie
  • 200 gram cottage cheese (hüttekäse)
  • 900 gram magere vanille kwark 0% vet van de Aldi (je kunt elke smaak kwark gebruiken  maar ik vind vanille het dichtst in de buurt van echte cheesecake komen)
  • 2 eieren
  • 150 gram blauwe bessen
  • optioneel: 15 gram whey perfection

11924671_10207208727313566_584578892_n11948123_10207208727393568_1641921472_n

Om te beginnen verwarm je de oven vast voor op 130 graden. Eerst gaan we de taartbodem maken. Verkruimel alle beschuiten in een grote kom of blender. Ik ben er gewoon in gaan stampen met een stamppot stamper. Doe 20 gram kokosolie in een pannetje en laat dit smelten op laag vuur. Als de olie gesmolten is roer je dit goed door de beschuitkruimels. Vet een springvorm in, doe de beschuitkruimels op de bodem en druk het stevig aan. Zet de bodem in de vriezer terwijl je verder gaat met de rest van de taart.

11937990_10207208727513571_1170708089_n11949571_10207208727673575_251338265_n

Meng de kwark, cottage cheese, whey en eieren goed door elkaar. Wanneer dit helemaal gemixt is, en de klontjes er zo veel mogelijk uit zijn, roer je de blauwe bessen er door. Haal nu de bodem uit de vriezer en giet het kwarkbeslag er boven op.

Zet de cheesecake 120 minuten in de oven. Het licht een beetje aan de oven. Wanneer de cheesecake nog wiebelig is maar de bovenkant al wel gestold is, is hij goed. Is de bovenkant nog echt vloeibaar, dan laat je hem nog wat langer in de oven.

Laat hem heel goed afkoelen, snij hem in stukken, en geniet ervan!
11944855_10207209632696200_213375438_nMacro’s per punt (1/8 van de taart); 201 calorieën, 6.4 gram vet, 18.6 gram koolhydraten, 16.6 gram eiwitten.

Eet smakelijk! Liefs Manouk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s