afbeelding Recept: Healthy lemon cheesecake

11998222_10207287490322592_1585582072_nDit is eigenlijk bijna het zelfde recept als de blueberry cheesecake die ik hier voor poste.. Maar met wat kleine aanpassingen. Ik vind deze smaak lekkerder en de structuur is romiger! Dus probeer deze zeker uit, je krijgt er geen spijt van 😀 Misschien stom dat ik bijna het zelfde recept weer plaats. Maar het is ter inspiratie 🙂 Je kunt het natuurlijk altijd zelf zo gek maken als je wilt!

Ingrediënten 8 punten:

  • 1 rol volkoren beschuiten
  • 20 gram kokosolie
  • 30 gram honing
  • 2 bakken optimel citroen kwark
  • 2 hele eieren
  • 1 eiwit

Verwarm de oven voor op 150 graden. Niet warmer dan wordt de taart niet mooi egaal hard en gaat hij scheuren.

Verkruimel alle beschuiten in een bak. Smelt de kokosolie en honing (ik heb dit in een schaaltje in de magnetron gedaan). Giet de honing en olie bij de beschuitkruimels en roer het goed door. Vet een springvorm in en bestrijk de bodem van de springvorm met de beschuit kruimels. Druk het stevig aan en zet het een kwartier in de vriezer.

Mix vervolgens de kwark, eieren en eiwit samen in een kom. Haal de bodem uit de vriezer, giet de kwark hier overheen en zet de taart 120 minuten in de oven.

Laat de taart goed afkoelen. Zet vervolgens de taart nog een paar uur in de koelkast voor je hem aansnijd zodat hij goed kan opstijven.

11998222_10207287490322592_1585582072_n

Macro’s per punt: 181 calorieën. 6,1 gram vet. 18,5 gram koolhydraten. 12,1 gram eiwit.

Eet smakelijk! Liefs Manouk

Advertenties

17 comments

  1. Jaaaaaaaa…. Ga ‘m aankomend weekend maken! Krijg zondag een eter over de vloer, dus kan ik ‘m meteen voorschotelen :p Gebruik alleen de protein cookies van de B&F shop als bodem! Ben erg benieuwd :p

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s