Recept: Herfstige power koeken

Herfst doet me denken aan warmte. Chocolade melk of thee met kruidnoten of speculaas koekjes erbij. Vandaag had ik weer eens ontzettend behoefte om te bakken! Lekkere gezonde koeken met veel eiwitten en een vleugje herfst 🙂 Op Internet staan veel recepten voor havermoutkoeken, maar ik heb gewoon bij elkaar gegooid wat mij lekker leek 😀 Ze zijn trouwens ook prima te maken zonder whey! Vervang dan gewoon de zelfde hoeveelheid door bloem (tarwe, volkoren, spelt etc…) en voeg lekker wat honing en vanille extract toe!12080925_10207426683962346_1307691363_n

Ingrediënten 10 grote of 20 kleine koeken:

  • 80 gram havermout
  • 55 gram whey (ik gebruik marshmallow smaak. Andere smaken kunnen ook natuurlijk alleen zal de smaak iets anders worden, wie weet heel lekker!)
  • 2 geprakte bananen
  • 40 gram pindakaas
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 flinke theelepels koek of speculaaskruiden
  • (Je kunt er natuurlijk altijd nog gedroogd fruit, noten, cacaonibs of kokos doorheen doen!)
  • 12080794_10207426684362356_542821038_n

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg alvast een vel bakpapier op een bakplaat. Mix alle ingrediënten in een beslagkom, het beslag wordt erg kleverig. Leg met twee lepels het beslag op de bakplaat.

10 minuten in de oven en ze zijn klaar! 12064026_10207427119133225_546199061_n

Macro’s per koek (bij 10 stuks): 97 calorieen. 3,3 gram vet. 10,2 gram koolhydraten. 6,6 gram eiwitten.

Eet smakelijk! Liefs Manouk

Advertenties

8 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Klinkt als een goed recept! Smaken de koeken heel erg naar pindakaas?

    Liked by 1 persoon

    1. manoukmoves schreef:

      Nee bijna niet. Dus als je dat wel wil moet je gewoon meer pindakaas toevoegen 🙂

      Liked by 1 persoon

  2. runlikelinda schreef:

    Zien er weer goed uit! Ik ben niet zo van de whey maar zal ze binnenkort proberen te maken met amandelmeel!

    Like

    1. manoukmoves schreef:

      Oeh lekker! Ik wil altijd nog eens amandelmeel kopen! Hoe smaakt het? Heel notig als je er mee bakt of?

      Like

      1. runlikelinda schreef:

        Nee smaakt eigenlijk helemaal niet naar noot, mijn Baksels worden er juist wat luchtiger van! Al meng ik het meestal wel met havermeel omdat het best prijzig is 😉

        Like

      2. manoukmoves schreef:

        Oké moet ik snel eens proberen! 🙂 vind het altijd zo duur… 😦

        Like

  3. lloveforhealth schreef:

    Oeeh goed recept! Ik twijfel voor een nieuwe whey smaak: white chocolate, cookies&cream of granny’s apple pie. Jij hebt ze allemaal geprobeerd toch? Heb je een aanrader? 🙂

    Like

    1. manoukmoves schreef:

      Hoi hoi! Haha oeiii ze zijn alle drie echt vet lekker! Ik zou cookies and cream of appeltaart doen!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s