afbeelding Recept: Smeuïge zoete aardappel brownie

12325801_10207739036490964_1268350921_o

Serieus, zo veel liefde voor deze brownie! Ik had nooit verwacht dat een brownie van aardappel (?!) zo lekker zou zijn. Hij is zacht, smeuïg, niet te zoet en smaakt echt heerlijk naar een choco brownie. En nog wat pluspunten; deze is vegan, vrij van toegevoegde suikers en echt heel gezond! kan het nog beter? nee.

Ik weet dat er waarschijnlijk 12894938 recepten op internet staan die er op lijken, maar dit is de manier waarop ik hem heb gemaakt.

Dit is een recept voor een normale springvorm. Ik heb hem in 12 kleine stukjes verdeeld want ik was bang dat hij veel te machtig zou zijn. Maar dat is eigenlijk niet zo, dus je kunt hem prima in 10 of 8 stukken verdelen!

Ingrediënten:

  • ongeveer 500 gram zoete aardappel
  • 250 gram ontpitte medjoul dadels (1 kilo voor 7 euro bij de Dirk! )
  • 100 gram volkoren speltmeel (je kunt natuurlijk elk ander meel gebruiken)
  • 50 gram cacaopoeder
  • zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 7 gram geraspte kokos

Schil de zoete aardappel en kook deze voor minimaal 15 minuten zodat hij zacht wordt en goed te blenden of prakken valt. Verwarm nu de oven voor op 180 graden. Als de aardappels klaar zijn laat je ze even afkoelen waarna je ze samen met de dadels in de blender of keukenmachine doet. Mocht je geen blender of dergelijke hebben kun je de dadels heel fijn snijden en de aardappel met de stamppot stamper prakken. Hou je van heel zoet? Voeg dan lekker flink wat maple syrup of kokosbloesemsuiker toe 👍

Doe in een beslagkom de meel, bakpoeder, zout en cacao poeder. Als het aardappel dadel mengsel een mooi glad mengsel is voeg je deze toe in de beslagkom.

Leg een vel bakpapier onder in de springvorm zodat de brownie straks makkelijk er uit te halen valt. Giet het beslag in de vorm en strijk het glad. Bestrooi de brownies met kokos rasp en zet het voor 40 minuten in de oven. Als hij klaar is laat je hem goed afkoelen voor je hem aansnijd want als hij nog warm is, is hij te zacht.

De brownie blijft heerlijk smeuïg van structuur. Laat me weten als jullie hem hebben gemaakt, of tag me in een foto 🙂

12312436_10207734556618970_1897524787_n

Macro’s per punt (1/12): 127 kcal, 1.4 gram vet, 23.2 gram koolhydraten, 2.5 gram eiwit

Eet smakelijk! Liefs Manouk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s