afbeelding  Appel-Banaan-Dadeltaart

12463956_10207946935168301_1859763361_n

Deze taart is lekker!! Hij is zoet, mega gezond, vegan, low fat, plantaardig en super makkelijk en snel te maken. Ik heb deze in een half uurtje gemaakt.

Ingrediënten voor 8 punten;

  • 150 gram medjoul dadels
  • 50 gram rozijnen
  • 100 gram havermout
  • 1 lepel agave siroop
  • 4 bananen
  • 1 appel (lekkerder zou zijn aardbeien, maar die had in niet in huis)
  • 4 gram agar agar poeder (of 5 gelatine blaadjes als je het niet vegetarisch wilt maken)

Dat waren de awesome ingrediënten! Nu hoe snel en makkelijk je hem kunt maken:

Ontpit de dadels en laat deze samen met de rozijnen een half uurtje weken in een bakje met water. Dit hoeft niet, maar dan heeft je blender het iets minder zwaar. Doe de havermout in een kom en doe het dadel rozijnen mengsel erbij. Kneed dit tot een stevige bal, en kneed vervolgens de honing er door heen.

Leg een bakpapiertje onder in de springvorm. Druk het beslag onder in de springvorm zodat de hele bodem bekleed is. Zet de bodem van de taart in de vriezer terwijl je de rest van de taart maakt.

Prak de bananen en doe deze in een steelpannetje met 100 ml water. Breng dit op een laag vuurtje aan de kook. Terwijl je wacht tot de bananen koken schil je een appeltje en maak je er plakjes van met de kaasschaaf. Wanneer de bananen koken roer je de agar poeder er door.

Haal de taartbodem uit de diepvries, giet het bananen mengsel er overheen en bekleed de taart met plakjes appel. Laat hem helemaal afkoelen en zet hem vervolgens nog een uurtje in de koelkast voor je hem aansnijd en op eet.

12459867_10207946928048123_90220232_n

Macro’s per punt: 183 calorieen. 39,4 gram koolhydraten. 1,2 gram vet. 2,9 gram eiwit.

Eet smakelijk! Liefs Manouk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s