Vet vrije taartbodem

image

Dit is een recept voor alleen de taartbodem. Het recept voor de bovenkant van de taart staat in deze en deze recepten.

Deze bodem is vet vrij, vegan en gezoet zonder geraffineerde suikers. Vervolgens kan je er natuurlijk mee doen wat je zelf lekker vind. Maak er net als ik een smoothie taart van, of een appeltaart, chocolade taart etc! Have fun ☺

Ingrediënten;

– 200 gram meel naar keuze
– 2 geprakte bananen
– half zakje bakpoeder
– 25 gram Cocos bloesem suiker
– 3 eetlepels agave siroop
– 3 eetlepels water

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix simpelweg alle ingrediënten goed door elkaar tot er een deegbal ontstaat die je goed kan kneden. Het moet een soort speelklei structuur worden. Wanneer hij deze structuur nog niet helemaal heeft kun je extra lepels water of agave siroop toevoegen.

Wanneer je een goede structuur deeg hebt kun je hem alvast een beetje uitrollen met een deegroller of een glas zodat het makkelijker te vormen is in de springvorm.
Leg een bakpapiertje onder in de springvorm en vet de randen van de vorm in. Bedek nu de bodem van de vorm met het deeg en maak een opstaande rand van het deeg met je vingers.

Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem en zet hem voor ongeveer 20 minuten in de oven. Hou het wel in de gaten want je wil niet dat de bodem keihard en droog wordt.
Laat de bodem afkoelen en doe er mee wat je lekker vindt!

image

Eet smakelijk! Liefs Manouk

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s