afbeelding Fudgy raw chocolade bars

13077120_10208888744352942_127394153_n

Alle recepten waar veel dadels aan te pas komen zijn toch wel mn favorite. En al helemaal deze chocolade bars! Ze zijn zacht, zoet, vegan, raw, makkelijk te maken en awesome. Dus probeer ze vooral ook zelf!

Ingrediënten:

– 200 gram havermout gemalen tot meel in de blender

– 300 gram medjoul dadels

– 50 gram cacao poeder

– 20 gram agave siroop

– 15 gram cocos suiker (of geraspte cocos of gemalen noten, wat je zelf lekker vindt)

Laat de dadels weken in een bak lauwwarm water. Doe de cacaopoeder en meel in een grote kom. Wanneer de dadels wat zachter zijn geworden en je blender het beter aan kan, doe je de agave siroop en de dadels in de blender en maak je er een gladde pasta van.

Voeg de dadel pasta toe aan de meel en cacao en kneed dit goed door elkaar tot er een deegbal ontstaat.

Pak een vierkante schaal of brownie bakvorm en leg er vershoudfolie in. Zo is het straks makkelijk om het deeg weer uit de schaal te halen. Bestrooi de bodem van de schaal met de cocos suiker. Druk nu het deeg in de schaal zodat je een vierkant blok hebt. De bovenkant van het blok kun je ook bestrooien met de cocos suiker.

Wanneer het deeg gelijkmatig is verdeeld in de schaal kun je het er uit tillen aan de vershoudfolie. Haal de folie er af en snij het blok in stukken. Proef meteen dan zijn ze nog lekker zacht! In de koelkast stijven ze een klein beetje op.

Eet smakelijk! Liefs Manouk

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s