(Vernieuwd) hoe maak ik mijn pannenkoekjes?

Ik vond dat het tijd werd om een nieuwe Blogpost te schrijven over hoe ik mijn pannenkoekjes bak. De vorige post over mijn pannenkoekjes is al oud en totaal veranderd. Voor mijn pannenkoekjes gebruik ik nu namelijk geen eieren meer en ook niet meer van die chemische troep wat eiwitpoeder heet. (Sorry voor de mensen die zweren bij eiwitpoeders)

Bananapancakes;

Mix in een blender;

– 1 banaan

– 50 gram meel naar keuze

– half zakje bakpoeder (1 theelepel)

– 100ml plantaardige melk

– (smaakmakers naar keuze zoals kaneel of vanille aroma)

Blend het tot een glad beslag en bak er kleine pannenkoekjes van. Zet de pan op medium-laag vuur. Stapel ze op en doe er beleg en fruit op naar keuze.

Deze pannenkoekjes vind ik lekker aangezien het wat zoeter en smakelijker wordt door de banaan. Maar deze stollen soms wat lastiger. Het duurt wat langer voor ze klaar zijn. Het is bij deze lastiger om fruit door het beslag heen te doen zoals blauwe bessen omdat ze moeilijker stollen.

Snelle pancakes;

Mix in een beslagkom;

– 50 gram meel naar keuze

– half zakje bakpoeder of 1 theelepel

– 100ml plantaardige melk

– smaakmakers naar keuze

Mix dit tot een glad beslag en bak er weer kleine of grote pannenkoekjes uit op een medium-laag vuur. Garneer met dingen die je lekker vindt!

Deze pannenkoekjes zijn van zichzelf wat minder bijzonder kwa smaak. Maar wat ik prettig vind is dat deze heel snel en makkelijk stollen. Ideaal als je iets minder tijd hebt. En omdat deze zo goed stollen kun je heel makkelijk fruit door het beslag doen. Hierdoor worden ze wel weer lekker fruitig van smaak. Het lekkerste vind ik om er nog iets van stroop of jam op te doen.

Bij deze pannenkoekjes vind ik het lekker om blauwe bessen of plakjes banaan door het beslag te doen en mee te bakken. Of snij een halve appel in plakjes en bak deze mee in de pannenkoekjes samen met een handje rozijnen. Snij de andere helft van de appel in blokjes, bak deze nog even in de pan en strooi over de pannenkoeken heen.

Eetsmakelijk! Liefs Manouk ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s