Vijgen energy balls

Ik twijfelde of ik een Blogpost aan dit recept zou wijden. Aangezien het super simpel is, maar deze energy balls zijn echt heel lekker. Dus het zou zonde zijn als het recept verdwijnt tussen mn instagram foto’s! Op deze manier is het recept altijd makkelijk terug te vinden ­čśŐ

Ingredi├źnten;

– 50 gram hazelnoten

– 150 gram gedroogde vijgen

– 100 gram havermout

– 2 theelepels agavesiroop of honing

– scheutje water

Wat moet je doen?

Snij de vijgen in kleine stukjes en laat ze 15 tot 30 minuten weken in lauwwarm water. Haal de vijgen uit het water en leg de stukjes op een snijplank samen met de hazelnoten. Hak de hazelnoten en de vijgen zo klein mogelijk met een groot mes. Tot de vijgen lekker kleverig worden en de hazelnoten kleine stukjes zijn.

Doe de vijgen en hazelnoten in een beslagkom samen met de havermout en honing. Kneed het zo goed mogelijk samen tot je er een bol van kan kneden en het niet meer kruimelig is. Als het deeg nog te droog blijft voeg je een scheutje water toe, tot je er wel een bal van kan vormen.

Rol balletjes uit het deeg, leg ze op een bord en bewaar ze in de koelkast.

Eetsmakelijk! Liefs Manouk ÔÖí

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s