Vet lekkere appelcake

Volgens mij staan er al 101 appelcake recepten op het internet. Maar ik wilde deze toch wel graag delen want hij is echt heel lekker en lekker smeuïg! Er valt verder niet zo veel over te vertellen volgens mij dus bij dezen het recept! 😄

Ingredienten;

– 250 gr meel (ik gebruik volkoren tarwe)

– 1 zakje bakpoeder

– 2 theelepels kaneel

– 35 gr kokosbloesem suiker

– 50 gr agave siroop ( of honing)

– 100 gr plantaardige melk

– 600 gr appels

– 100 gr rozijnen

– 1 theelepel baksoda 

– 1 theelepel appelazijn  ( of iets anders zuurs)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175°C. Schil 350 gram appels en snij het in kleine blokjes. Doe dit in een steelpannetje met een laagje water. Laat dit koken tot de appels allemaal gaar en zacht zijn.

Doe ondertussen de meel, bakpoeder, kaneel, kokosbloesem suiker, agave siroop en rozijnen in een beslagkom. Snij nog zo’n 250 gr appels in kleine blokjes en voeg dit toe in de beslagkom.

Als de appels in het steelpannetje gaar zijn, pureer je ze met een staafmixer. Als er een gladde appelmoes is ontstaan voeg je dit toe in de beslagkom samen met de melk en roer dit tot een beslag. 

Als laatste doe je in een schaaltje de baksoda en appelazijn tot het is opgelost. Roer dit ook door het beslag. Dit zorgt er voor dat er cake luchtig en zacht wordt. 

Leg een bakpapiertje in een cakeblik en giet het beslag hier in. Je kunt de cake garneren naar keuze. Zet hem in de oven voor ongeveer 40 minuten. Controleer met een saté prikker of hij gaar is. Laat hem helemaal afkoelen voor je hem aansnijdt.

Geniet er van! Liefs Manouk ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s