Gezonde pina colada taart (zonder alcohol:))

Met het koude weer, de gladheid, de regen, ben ik echt toe aan de zomer. En wat smaakt er nou tropischer dan Malibu? Ik ben sowieso gek op kokos en ananas. Maar de combinatie is al helemaal geweldig! In deze taart zit niet echt alcohol, maar wel ananas en kokos! De taart is ook helemaal gezond dus kijk snel hoe je hem maakt 😊

Ingrediënten bodem;

– 100 gram kokosmeel (te vervangen voor 200 gram anders meel bvb tarwe)

– 50 gram geraspte kokos

– 1 theelepel bakpoeder

– 4 grote geprakte bananen

– 5 eiwitten

– 50 gram honing

– 100 ml amandelmelk 

– sap van een halve citroen 

Ingrediënten topping:

– 500 gram ananas (diepvries)

– 4 theelepels arrowroot (of ander bindmiddel zoals gelatine, agar agar etc.)

Wat moet je doen?

De bodem;

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bananen, eiwitten, honing, amandelmelk en citroensap in een kom en mix het goed door elkaar. Dit gaat makkelijk met een staafmixer of in een blender als je dat hebt. Met de hand kan ook prima. 

Mix in een andere kom de kokosmeel, geraspte kokos en bakpoeder. Voeg deze droge ingrediënten beetje bij beetje toe aan de natte ingrediënten. Roer tussendoor goed. 

Wanneer dit goed gemixt is vet je een springvorm in en doe je het beslag in de vorm. Zet de bodem voor 45-60 min in de oven. Het verschilt soms per oven dus hou het een beetje in dus een gaten. 

De topping;

Wanneer de bodem klaar is haal je deze uit de oven, terwijl de bodem staat af te koelen maak je de topping. 

Ontdooi 500 gram diepvries ananas. Pureer deze met een scheutje water in een blender of met een staafmixer. Doe de ananas puree in een steelpannetje en breng het aan de kook. Wanneer dit kookt voeg je de arrowroot of ander bindmiddel toe (Op de verpakking van het bindmiddel staat hoe je deze moet toepassen). 

Laat het nog even indikken en haal het pannetje dan van het vuur om het wat te laten afkoelen. Wanneer het wat is afgekoeld giet je de ananas over de taartbodem. Laat het afkoelen buiten de koelkast. Wanneer hij helemaal koud is zet je hem voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Het beste is een hele dag. Snij hem dan pas aan! 

Ik was te ongeduldig en dan is de topping nog niet stevig.. zie de foto hieronder 🙈

Eetsmakelijk! Liefs Manouk ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s