Red (pink) velvet  taart 

Tuurlijk moest ik ook een gezonde versie van de Red velvet taart maken! Want dat is natuurlijk vet hip. Deze is gemaakt van aardbeien. En ja, dat proef je Mega goed terug, heerlijk!! Hij is meer roze dan rood, als je hem nog roder wil voeg je gewoon een beetje bieten sap toe 🙂 Deze taart is echt gezond! En de frosting ook, nog beter dan die van de carrotcake die ik vorige week poste. Annnyway, zo maak je hem👇

Ingrediënten taart;

– 100 gram kokosmeel (of 200 gram ander meel bvb tarwe, wordt ie wel minder rood van, en minder lekker)

– 1 theelepel bakpoeder

– 500 gram diepvries aardbeien

– 100 gram halva aardbeien jam (of eigen gemaakt, nog beter)

– 5 eiwitten

– 50 gram gesmolten kokosolie

Ingrediënten frosting;

 – 150 ml yoghurt

– 2 eetlepels honing

– 20 gram kokosmeel (voor de binding)

– eventueel vanille poeder of aroma

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 190°C. En laat de aardbeien ontdooien. 

Doe de aardbeien, eiwitten, kokosolie en jam bij elkaar in een kom en pureer dit. Met de staafmixer of blender is dit het makkelijkste. Mix in een andere kom de kokosmeel en bakpoeder. 

Voeg beetje bij beetje de kokosmeel en bakpoeder bij de aardbeien mix. Roer goed tot een egaal beslag ontstaat. 

Vet een springvorm in en zet hem voor een uur in de oven. Ondertussen maak je de frosting. 

Roer de yoghurt, honing, kokosmeel en eventueel vanille goed door elkaar. Zet het in de koelkast tot de taart klaar is. De kokosmeel zorgt voor de binding en geeft verder geen smaak aan de frosting.  

Wanneer de taart uit de oven komt smeer je de frosting er overheen. Decoreer naar keuze. Bewaar de taart in de koelkast, de frosting wordt harder in de koelkast, een beetje zoals echte suiker frosting. 

Eetsmakelijk! Liefs Manouk ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s