Lekkerste banaanbrood van kokosmeel

Meestal voeg ik wel een zoet maker toe aan banaanbrood om het nog lekkerder te maken. Maar ik heb nu een super simpel banaanbrood gebakken van kokosmeel. Deze heeft de perfecte verhoudingen waardoor hij heerlijk zoet is zonder extra toevoegingen! Simpel, weinig ingrediënten, gezond en heel lekker!

Ingredienten;

– 100 gram kokosmeel

– 1 theelepel bakpoeder

– 5 rijpe bananen

– 5 eiwitten uit eitjes

optioneel;

– vanille poeder of aroma

– toevoegingen naar keuze zoals: handje noten, blauwe bessen of rozijnen

Wat moet je doen? 

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Pureer de bananen en meng dit met de eiwitten.  Voeg hier de kokosmeel en bakpoeder (en eventueel de vanille) aan toe en roer het tot een beslag. Voeg hier de extra’s aan toe. Ik heb een handje noten gehakt en er door geroerd. 

Vet een cakeblik in, verdeel het beslag in het cakeblik en zet het voor 60 minuten in de oven. Laat hem volledig afkoelen en snij hem dan pas aan. Ik vind hem het lekkerste als hij een dagje in de koelkast heeft gestaan!

Eetsmakelijk! Liefs Manouk ♡

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s