Citroen schuimtaart

Wie kent deze prachtige taartjes? Citroen schuimtaart, of mooier gezegd; Lemon meringue 😍 Ik dacht dat het oorspronkelijk een Italiaans taartje is, maar dat kan ik ook zo missen hebben! Anyway.. Hij is echt heerlijk dus ik zou hem zeker eens maken als ik jou was 😁 Verder heeft hij niet veel woorden nodig dus lees verder voor het recept!
(Ik heb een kleine springvorm gebruik van 18cm diameter. Mocht je een grote springvorm gebruiken van 24/26cm, dan verdubbeld je het recept!)

Ingrediënten bodem;

– 150 gram volkoren meel

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 grote banaan

– 1 eetlepel koekkruiden of kaneel

Ingrediënten citroenlaag;

– sap van 2 citroenen

– 60 gram honing

– 125 ml water

– 25 gram maïzena

– 2 eidooiers (de eiwitten gebruik je voor de schuimlaag)

– 1 geprakte banaan

Ingrediënten schuimlaag;

– 2 eiwitten

– 30 gram honing (of meer om het zoeter te maken)

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Prak in een beslagkom de banaan. En voeg hier alle ingrediënten voor de taartbodem aan toe. Kneed dit goed tot een deegbal. Mocht het niet nat genoeg zijn voeg je een scheutje water toe.

Vet een springvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Maak opstaande randjes aan de taart bodem. Zet deze voor 10 minuten in de oven zodat hij iets opstijft.

Nu kun je beginnen aan de citroenlaag. Doe in een steelpannetje de citroensap, water, honing en maïzena. Breng dit aan de kook terwijl je af en toe roert. Prak de banaan in een schaaltje en roer hier de eidooiers doorheen. Wanneer je papje een paar minuten staat te koken wordt deze dikker en ontstaat er een soort lijm substantie. Haal het pannetje van het vuur en giet het banaan-ei mengsel er door. Blijf goed roeren zodat het ei niet stolt!

Giet dit citroen mengsel in de bodem en zet hem nog voor ongeveer 30 minuten in de oven. Hierna haal je de taart uit de oven en laat je hem volledig afkoelen!

Wanneer de taart helemaal koud is begin je aan de schuimlaag. Klop de eiwitten stijf met een handmixer. Voeg beetje bij beetje de honing toe tot het helemaal is opgelost en de eieren helemaal stijf zijn.

Verdeel het eiwit over de taart. Zet de taart in de oven op de grillstand voor 5 minuten zodat de bovenkant goud bruin kleurt. Heeft je oven geen grill dan zet je hem 5 tot 10 minuten in de oven op 180°C. Of nog makkelijker, gebruik een brandertje als je die hebt.

Nu is je taart klaar! Laat hem afkoelen voor je hem aansnijdt en bewaar hem in de koelkast.

Eetsmakelijk! Liefs Manouk ♡

7 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Talitha schreef:

    Dit wil ik echt proberen te maken!
    Ik krijg bij dat gele laagje een roompudding idee, ook al smaakt het wss niet zo haha.
    Maar dit ziet er zo lekker uit! Ga hem onthouden (:

    Like

    1. manoukmoves schreef:

      Wat leuk meis!! Laat me weten als je het hebt gemaakt!! En ook als je vragen hebt 🤗 het heeft wel iets weg van zo’n roompudding laagje! Alleen dan minder zoet en iets meer citroenig😃

      Like

  2. Nathalie schreef:

    Hoii! Was voor eitwitten gebruik je bij de schuimlaag?
    Groetjes Nathalie

    Like

    1. manoukmoves schreef:

      Gewoon uit een eitje!

      Like

      1. Nathalie schreef:

        Dankjewel! Ben erg benieuwd, ziet er erg lekker uit 🙂

        Like

      2. manoukmoves schreef:

        Laat me weten als je hem hebt gemaakt en wat je er van vind 😊

        Like

Plaats een reactie