Zoete kruidige pompoentaart 

Al zo lang wilde ik een keer pumpkin pie maken! Pompoen gerechten passen perfect bij de herfst en winter, een warme, kruidige maar toch zoete smaak. Heerlijk! Inmiddels heb ik het bakken van een pumpkin pie zo lang uitgesteld dat het alweer bijna herfst is! Dus vond ik de verjaardag van mijn vriend de perfecte gelegenheid om eens een pompoentaart uit te proberen. Lees snel verder hoe je hem maakt!
Ingrediënten bodem;

– 200 gram speltmeel

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 grote geprakte banaan (min 150 gr)

– 1 flinke eetlepels koekkruiden

– 100 ml (plantaardige) melk

Ingrediënten pompoen vulling;

– 400 gr pompoen stukjes

– 150 gr zachte (medjoul) dadels

– 1 grote banaan

– 2 eieren

– 25 gr honing (of meer als je het zoeter wil)

– 2 flinke theelepels kaneel

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180°C. Ontpit de dadels en laat ze weken in lauwwarm water tot je begint met het maken van de vulling.

Prak in een beslagkom de banaan. En voeg hier alle ingrediënten voor de taartbodem aan toe. Kneed dit goed tot een deegbal. Mocht het niet nat genoeg zijn, voeg je een scheutje water toe. 

Vet een springvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Maak kleine opstaande randjes aan de taart bodem. Zet deze voor 10 minuten in de oven zodat hij iets opstijft. 

Haal de taartbodem na 10 minuten uit de oven en begin met de vulling. Kook of stoom de pompoenstukjes tot ze zacht genoeg zijn om te blenden. Doe de gare pompoen stukjes in een beslagkom samen met de dadels, honing, banaan en eieren. Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een glad beslag. Je kunt dit ook in een blender doen.

Roer de honing door het pompoen beslag. Giet nu het beslag in de taartbodem en zet de taart in totaal nog 60 minuten in de oven. Waneer je de taart uit de oven haalt is hij nog een beetje zacht. Hij stijft verder op wanneer de taart afkoelt. 

Snij de taart aan als hij helemaal is afgekoeld. Bewaar hem in de koelkast. 

Eetsmakelijk! Liefs Manouk ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s