Iedereen kent het wel, de chunky monkey ijssmaak van Ben en Jerry’s! De goddelijke combinatie van banaan met chocolade, en als het even kan nog wat walnoten er doorheen. Voor de gene die ook fan is van de smaak banaan-chocola komt dit taartje als geroepen! Lees snel verder voor het recept 🐒
Ik gebruikte een springvorm van 18cm diameter. Voor een grote springvorm gebruik het dubbele beslag!
Ingrediënten bodem;
– 150 gram zachte (medjoul) dadels (ik koop ze bij de Dirk)
– 40 gram kokosbloesem suiker
– 2 theelepels bakpoeder
– 20 gram cacaopoeder
– 130 gram meel (bijvoorbeeld volkoren tarwe of volkoren spelt etc.)
– 40 gram gesmolten kokosolie
Ingrediënten vulling;
– 2 grote rijpe bananen
– 200 gram magere yoghurt of kwark
– 2 eieren
– optioneel: honing als je het zoeter wilt
– ter garnering: ik heb cacao nibs gebruikt. Maar wat er natuurlijk echt lekker bij is zijn walnoten ter garnering op de taart!
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180°C. Week de dadels in een bakje lauw water tot je ze gaat blenden.
Doe het meel, de bakpoeder, de cacaopoeder en de kokosbloesem suiker in een beslagkom en mix het goed door elkaar.
Doe de dadels in een blender of mixer samen met de gesmolten kokosolie, en blend dit tot een gladde pasta. Voeg deze dadel pasta toe aan de beslagkom met de droge ingrediënten. Kneed dit goed door elkaar tot er een deegbal ontstaat.
Vet een springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met het chocolade deeg. Je kunt net als ik opstaande randjes maken aan de taart, maar de randjes bakken iets te hard in de oven dus je kunt het beter alleen op de bodem laten.
Nu kun je beginnen met het maken van de vulling. Doe de bananen, eieren, yoghurt en eventueel honing in een beslagkom en pureer dit met een staafmixer. Dit kan ook in een blender of met een vork. Giet deze mix over de chocolade taartbodem heen en garneer hem naar wens.
Zet de taart 60 minuten in de oven tot de bovenkant goud bruin kleurt. Hou het in de gaten want de tijd kan per oven een beetje verschillen. Laat de taart helemaal afkoelen voor je hem aansnijdt!
Hi, welke maat springvorm heb je hier voor gebruikt? Thanks!
LikeLike
Een kleintje! 18cm. Maar een grote kan ook prima hoor! Dan wordt hij alleen wat minder hoog
LikeLike
Hee, leuk recept maar mijn bodem is ook verbrand. Ik denk zelf dat je de bodem niet eerst zelf hoeft te bakken, misschien dat ie dan ook minder snel verbrand. De vulling was wel super lekker. Echt die speciale cheesecake structuur!
LikeLike
Aah jammer! Ja ik denk dat je inderdaad gelijk hebt. Ik zat daar ook aan te denken.. ga het maar meteen aanpassen in het recept!
LikeLike
Weet je toevallig de macro’s van de taart? 🙂
LikeLike
Die wist ik wel. Maar heb hem niet meer opgeslagen. Ik voer gewoon de ingrediënten in op myfitnesspal en dan komt het er wel uit. Dus dat zou je even kunnen doen 😊
LikeLike
Goede tip , dank je ! 😄
LikeLike
Kun je ook iets anders gebruiken in plaats van de kokosbloesemsuiker?
LikeLike