Bannoffee taart

De super lekkere combinatie van karamel en banaan op een taartje, vaak met slagroom er overheen. Klinkt goed hé?! Ik heb geprobeerd om een gezondere versie te maken die ook erg lekker is. Persoonlijk vind ik dat dit mij aardig is gelukt! En hij is nog super makkelijk te maken ook. Wil je weten hoe ik dit heb gedaan? Lees snel verder!

Ingrediënten;

Voor de bodem;

– 300 gram meel (ik gebruik volkoren speltmeel)

– half zakje bakpoeder

– 3 flinke theelepels koek&speculaas kruiden

– 1 grote banaan (ongeveer 150gr zonder schil)

– 50 gram plantaardige melk

Voor de vulling;

– 200 gram zachte dadels (bvb medjoul dadels)

– theelepel kaneel

– snufje zout

– 2 bananen

– handje noten

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180°. Ontpit de dadels en leg deze in een schaaltje lauw water te weken.

Doe het meel, de bakpoeder, en de kruiden in een beslagkom en roer goed door elkaar. Prak in een ander bakje de banaan en roer hier de melk doorheen. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten in de beslagkom en kneed dit goed door elkaar. Het moet een redelijk kleverige deegbal worden. 

Leg een bakpapiertje onder in de springvorm en vet de randjes van de springvorm in met olie. Druk de deegbal over de bodem van de springvorm, en maak opstaande randjes aan de taartbodem als je dit wilt. 

Zet hem vervolgens in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten. Het kan wat langer of korter zijn dat hij in de oven moet, dit verschilt een beetje per oven. Hou het in de gaten.

Wanneer deze taartbodem klaar is haal je hem uit de oven om af te koelen. Maak nu de vulling. Pureer de dadels samen met een scheutje water, de kaneel en het snufje zout tot een caramel achtige substantie. Smeer dit over de taartbodem. 

Snij de bananen in stukjes, leg deze over de caramel vulling en strooi een handje noten er overheen. Snij de taart aan en geniet er van! Eetsmakelijk! Liefs Manouk ♡

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s