Zomer cups, ijskoud het lekkerste

De afgelopen dagen zie ik toch echt het zonnetje steeds vaker schijnen ☉ Daar word ik blij van! En dat vraagt natuurlijk om een lekker zomers koud snackje. Dit zijn Smoothie cupjes die je in de vriezer bewaard dus ze zijn heerlijk verfrissend, vooral in de zomer als het straks echt warm wordt. Lees snel verder!

Ingrediënten kuipje;

– 100 gram havermout

– 50 gram rozijnen

– 100 gram zachte dadels

– 25 gram kokosolie

Ingrediënten Smoothie vulling;

– 100 gram (diepvries) aardbeien

– 50 gram magere yoghurt

– 15 gram kokosolie

Hoe maak je het? 

Verwarm de oven voor op 200°C. Ontpit de dadels en laat deze weken in een schaaltje lauw water.

Hak de rozijnen in kleine stukjes en doe deze samen met de havermout in een beslagkom. Doe de dadels in een mixer en blend het tot een gladde pasta, eventueel met een lepeltje water. Smelt de kokosolie en doe dit samen met de dadelpasta bij de rest in de beslagkom. Kneed goed door elkaar.

Zet cupcake vormpjes op een bakplaat en druk het beslag in de vormpjes. Zet dit voor 10-15 min in de oven.

Maak ondertussen de vulling. Smelt de kokosolie, doe dit in een schaaltje samen met de yoghurt en (diepvries) aardbeien. Pureer tot een gladde Smoothie.

Vul de kuipjes met de Smoothie en bewaar ze in de diepvries. Laat ze ontooien in de koelkast voor je ze op eet.

Eet smakelijk! Liefs Manouk ♡

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Peggy schreef:

    Wauw! Ziet er super lekker uit! Deze ga ik onthouden 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s