Healthy Blauwebessen Chocotaart met citroen en munt

Mijn aller eerste recept voor Gymjunkies.nl. Dat moet wel een topper worden, dacht ik. En volgens mij is het aardig gelukt! Dit is een recept voor een blauwebessen Chocotaart met citroen en munt. Klinkt goed toch? Het is een aardig lijstje ingrediënten, maaaar… Het komt er op neer dat je alles bij elkaar mikt en in de oven gooit 😀 Totaal geen moeilijke taart dus lees snel wat je moet doen!
Ingrediënten chocotaart:

– 2 bananen

– 300 gr magere kwark (de goedkoopste van Jumbo of Plus supermarkt is heel stevig, dus top)

– 4 eiwitten uit eitjes

– 70 gr honing

– 50 gr kokosolie

– 45 gr cacaopoeder

– sap van een halve citroen

– 100 gr (amandel)melk

– theelepel baksoda

– 1 takje verse munt

– 100 gr blauwe bessen

– 80 gr kokosmeel, smaakt niet naar kokos! (Google even alle super top gezondheidsvoordelen van kokosmeel)

Ingrediënten topping:

– 200 gr magere kwark

– 20 gr honing

– sap van een halve citroen

– 100 gr blauwe bessen

Wat moet je doen voor de chocoladetaart?

Verwarm de oven voor op 200°C.

Gooi in een blender of blend met een staafmixer; de bananen, kwark, eiwitten, gesmolten kokosolie, honing, cacaopoeder, verse munt, amandelmelk, en blend dit tot een glad beslag. 

Roer in een schaaltje de baksoda met de sap van een halve citroen. Dit gaat schuimen en daarna gooi je het bij de rest en roer je het door het beslag. Als je geen baksoda hebt gebruik je een zakje bakpoeder. Door de baksoda reist het meer en wordt het iets luchtiger. 

Roer nu de kokosmeel door het beslag en daarna de blauwe bessen. Vet een springvorm in, giet het beslag erin, en zet de taart voor 1 uur en 15 minuten in de oven. Haal hem vervolgens uit de oven en laat hem volledig afkoelen!

Wat moet je doen voor de topping?

Wanneer de taart heeeeeelemaal is afgekoeld, kun je heel voorzichtig proberen de taart doormidden te snijden. Als je dit niet durft, doe het vooral niet. De 2e keer dat ik de taart maakte heb ik dit ook niet gedaan. 

Roer de kwark, honing en citroensap door elkaar en smeer dit over de taart heen. Wanneer je hem hebt open gesneden smeer je dit ook tussen de taart, en leg je de bovenkant er weer boven op. 

Decoreer met blauwe bessen en snippers van de muntblaadjes. Bewaar de taart in de koelkast.  

Eet smakelijk! Liefs Manouk ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s