De laatste maanden gebruik ik nooit meer eiwitpoeder. Alleen af en toe is het wel weer eens lekker, dus ik had geluk dat ik van Happy Protein een pakketje met eiwit poeder mocht testen. Deze is trouwens 100% natuurlijk en met 10 verschillende toegevoegde eiwitten. Aangezien ik weet dat veel van mijn volgers whey poeder gebruiken, kon ik er natuurlijk net zo goed even een taart mee bakken! Lees snel verder wat je moet doen..
Ingrediënten;
- 4 eiwitten uit eieren
- 500 gram magere kwark
- 1 rijpe banaan
- 1 theelepel baksoda (of bakpoeder)
- ongeveer 60 gram vanille eiwit poeder (te vervangen voor 20 gr extra kokosmeel en een theelepel vanille aroma)
- 40 gram honing
- 100 gram gedroogde abrikozen
- 80 gram kokosmeel
- 2 verse abrikozen
Wat moet je doen?
verwarm de oven voor op 180 graden.
Scheid de eiwitten van de eidooiers en doe de eiwitten in een beslagkom. Voeg hier 300 gram van de kwark aan toe samen met de banaan, baksoda, 25 gram van de honing en het eiwitpoeder. blend alles goed door elkaar met een staafmixer. Je kunt ook alles prakken en mixen met een vork.
Snij de abrikozen in kleine stukjes en roer dit door het beslag. Roer als laatst de kokosmeel door het beslag. Vet een springvorm in, giet het beslag in de vorm en zet deze voor 30-45 minuten in de oven. Hou even in de gaten met een saté prikker wanneer hij gaar is. Dit kan namelijk per oven iets verschillen.
Haal de bodem uit de oven en laat hem helemaal afkoelen. Mix de overgebleven 15 gram honing door de overgebleven 200 gram kwark. Snij de taart doormidden en smeer de helft van de kwark hierop. Leg de bovenkant van de taart er weer terug op, en verdeel hier de overgebleven kwark overheen. Snij 2 abrikozen in schijfjes en decoreer hier de taart mee.
Bewaar hem in de koelkast.
Eet smakelijk! liefs Manouk!