Fruitig 3 lagen taartje

De beste fruit combinatie is naar mijn mening toch wel banaan met aardbei. Vooral in de zomer eet ik het liefst de hele dag fruit. Hoe mooi en happy ziet dit taartje er uit met de verschillende lagen? Laat de zon en de warme temperaturen maar weer terug komen! 

Ingrediënten bodem;
– 200g havermout

– 100g zachte dadels

– 30g kokosolie

– 100g rozijnen

– 1 theelepel kaneel

Ingrediënten fruitlagen;

– 3 rijpe bananen

– 100g (plantaardige) melk

– 200g diepvries aardbeien

– 6 blaadjes gelatine of 1 zakje agar agar

Wat moet je doen? 

Verwarm de oven voor op 200°C. Ontpit de zachte dadels en laat ze weken in een schaaltje water. 

Doe de havermout, rozijnen en kaneel in een kom en roer dit door elkaar. Smelt de kokosolie en doe deze met de dadels in een blender of mixer. Mix dit tot een gladde pasta. Kneed de pasta door de andere ingrediënten in de kom. 

Druk het deeg vervolgens op de bodem van een springvorm en zet dit voor 15 min in de oven.

Maak ondertussen de banaan laag. Leg 4 gelatina blaadjes voor 5 minuten in een schaaltje water. Snij de banaan in stukjes en doe dit in een kommetje samen met de melk. Pureer dit met een staafmixer of in een blender. Kan ook met een vork. 

Haal na 5 minuten de gelatine blaadjes uit het water en doe deze samen met 5 eetlepels water in een pannetje en verwarm dit. Breng het niet aan de kook maar zorg dat de gelatine oplost in het water. Roer dit vervolgens door het schaaltje met banaan. Haal na 15 minuten de bodem uit de oven en giet het banaan-ei mengsel hier overheen. Zet dit voor een uurtje in de koelkast om op te stijven. 

Na een uurtje ga je verder met de aardbei laag. Leg 2 gelatine blaadjes in een schaaltje water. Ontdooi de diepvries aardbeien en pureer dit met een scheutje water. Bereid verder de gelatine precies zoals bij de banaan laag. Haal de taart uit de koelkast, gier de aardbei laag hier overheen. En zet dit voor nog minimaal 3 uur in de koelkast voor je hem aansnijdt.

Jammer dat de banaan laag snel verkleurt. Eigenlijk had ik hem pas aan moeten snijden voor het serveren/de foto maken, ipv gisteren avond al. Een tip dus als je werkt met fruit wat snel verkleurt zoals appels en banaan. Snij hem zo laat mogelijk aan dan is de kleur nog het mooiste. Gelukkig heeft het geen invloed op de smaak! 

Eet smakelijk! Liefs Manouk ♡

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s