Mermaid pie

Is deze taart geen plaatje met al die kleuren? Er zit niks chemisch in! Alles is natuurlijk en gezond. Prachtig hoe je met natuurlijke producten een taart kan maken in oceaan kleuren toch? Hij is hartstikke gezond dus lees snel verder hoe je hem maakt..

Ingrediënten bodem:

  • 200g volkoren meel
  • 100g zachte dadels
  • 30g kokosolie
  • 1 theelepel koekkruiden of kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder

ingrediënten vulling:

  • 500g magere kwark
  • 50g honing
  • 1 theelepel spirulina poeder (o.a. te koop bij jumbo of AH of Holland&barret)
  • 50g diepvries aardbeien
  • 150g diepvries blauwe bessen
  • 6 gelatine blaadjes

Wat moet je doen voor de bodem?

Ver warm de oven voor op 200 graden. Ontpit de dadels en leg deze in een schaaltje water.

Doe het meel, de bakpoeder en de koekkruiden of kaneel in een beslagkom en roer het goed door elkaar. Smelt de kokosolie en doe dit samen met de dadels in een blender. Mix tot er een gladde pasta ontstaat. Doe de pasta bij de rest van de ingrediënten in de beslagkom en kneed alles goed door elkaar. kneed er een deegbal van. Als het deeg te droog is voeg je er een scheutje water bij zodat je er wel een deegbal van kunt kneden.

vet een springvorm in en verdeel het deeg over de bodem en langs de randjes van de springvorm. zet dit voor 20 minuten in de oven. Haal na 20 minuten de bodem uit de oven en begin vervolgens met de vulling.

Wat moet je doen voor de vulling?

Neem 3 aparte schaaltjes. In 1 schaaltje mix je 400g kwark met 50g honing en een flinke theelepel spirulina poeder. In het andere schaaltje ontdooi je de aardbeien en pureer je dit door 50g kwark. In het laatste schaaltje ontdooi je 50g blauwe bessen en pureer je dit met de andere 50g kwark.

Je begint met het groene schaaltje.. leg 4 gelatine blaadjes in een schaaltje water voor 5 minuten. Schep in een steelpannetje 5 eetlepels water, na 5 minuten doe je de gelatine blaadjes bij in het steelpannetje en verwarm je dit tot de gelatine in het water is opgelost. Roer dit vervolgens door de rest van de groene kwark. Verdeel de overgebleven 100g blauwe bessen in de taartbodem en giet de groene kwark hier over in heen in de bodem van de taart.

Los op de zelfde manier 1 gelatine blaadje op in het rode bakje, en 1 gelatine blaadje op in het paarse bakje. Nu ga je met een eetlepel steeds druppeltjes van de rode kwark en de paarse kwark druppelen in de groene taart. Je kunt er figuurtjes in maken met door er met een saté prikker doorheen te roeren. Voeg net zo veel roze en paarse kleur toe als je zelf mooi vindt.

Als je klaar bent zet je de taart voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Dan pas snij je hem aan!

Eet smakelijk! Liefs Manouk

 

 

Advertenties

7 comments

  1. Oh ziet er zo lekker uit en niet eens al te moeilijk te maken. Vraagje ipv volkoren meel kan ik havermoutmeel gebruiken?
    Ga hem zeer zeker een keer maken.

    Like

    • Ja hij is absoluut super makkelijk om te maken! Kan bijna niet mis gaan. En je kunt prima volkoren meel vervangen voor havermeel 🙂 laat je het weten als je hem hebt gemaakt?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s