Tilburg hotspot foodblogger tour

Dinsdag 8 augustus ben ik uitgenodigd door Anne, a.k.a @anne_travel_foodie, voor een foodtour met mede foodbloggers door haar stadje Tilburg. Anne wilde graag meer bekendheid voor alle leuke en vooral lekkere hotspots in Tilburg aangezien ze het idee kreeg dat Tilburg een nog al suffe reputatie heeft. En het is haar zeker gelukt om te laten zien wat een leuke eet plekjes Tilburg te bieden heeft.

Aangezien ik helemaal uit het verre oosten kom, begon mijn dag met een treinreis van 2:10 uur. Ik was nog nooit in Tilburg geweest dus ik had geen idee wat me te wachten stond. De planning voor de tour was van te voren niet bekend gemaakt dus alles wat een verrassing.

We begonnen de tour bij café Buutvrij waar ik de rest van de meiden ontmoette. De uitgenodigde meiden waren Jip @jipsanders, Estrella @estrellavtoor. Emily @zonderfratsen, Maartje @mardyy_, Thalita @thalitamartens en Esther @healthyjuf. Hier hebben we een heerlijk kopje koffie of thee kunnen drinken onder het genot van zelfgemaakte koekjes van droomkoekjes. Buutvrij is een creatief koffie cafe waar je niet alleen wat lekkers kunt eten en drinken maar ook heerlijk kunt ontspannen en rondkijken. Ze bieden zich aan als een plek waar kunstenaars hun schilderijen kunnen tentoonstellen, en waar Singer songwriters af en toe van hun kleine podium gebruik kunnen maken om hun liedjes te laten horen.

Een paar stappen verder kwamen we aan bij Pleiade. Dit is een winkeltje waar ze spullen verkopen op het gebied van o.a. yoga en meditatie, maar ook wierook, sieraden, natuur stenen, boeken etc. In de winkel kun je lekker even gaan zitten in het biocafe waar ze biologische thee soorten en lekkernijen maken. Alles is altijd vegetarisch en is ook vegan en glutenvrij te maken. Wij dronken hier verschillende soorten thee en aten een heerlijk stukje chocolade sinaasappeltaart.

Na Pleiade was het inmiddels lunchtijd. We gingen voor 2 heerlijke tosti’s en een aardbeisapje naar Tien Tilburg. Tien Tilburg is een winkeltje waar je o.a. sieraden, interieur spullen en kleding kunt kopen. Hun kleding kopen ze maar in een kleine oplage in, op deze manier weet je zeker dat je altijd iets unieks koopt. Zoals ik net al zei kun je hier ook net als wat wij deden, gaan zitten voor een sapje of bijvoorbeeld een tosti met avocado en geitenkaas, of een tosti met kaas en tapenade. De tosti’s worden gemaakt van 2 lekker dikke plakken brood. Top dus!

Na de de tosti’s kon er prima iets lekkers bij in. Dus liepen we verder naar cafe Locals. Van binnen is dit lekker knus en heeft het een huiskamer sfeertje. Locals serveert vooral lokale streekproducten en werkt samen met leveranciers uit de buurt. Wat super leuk is, is dat ze hier hun eigen koffie branden! Zelf dronk ik hier een verse gember thee en kregen we er allemaal een stukje chocoladetaart bij. De taart was smeuïg en fudgy, hij smolt in je mond.

Aangezien we nog niet genoeg taart gehad hadden, gingen we na Locals naar Eatonomy voor nog een stukje taart. Eatonomy is een lunchroom die in de winkel WAAR zit. WAAR ken je misschien wel, er zitten meer vestigingen door Nederland. Al het lekkers bij Eatonomy is gemaakt zonder geraffineerde suikers en is glutenvrij, en veel zelfs ook vegan. Wij kregen hier een vegan lemon taartje. Dit was mijn favoriete taartje van vandaag.

Inmiddels was de foodtour bijna tot zijn einde gekomen, we hadden nog 2 locaties te gaan die eigenlijk bij elkaar horen. Gelukkig waren deze 2 locaties een stukje verder weg dan de rest van de hotspots zodat we een stukje konden lopen en al het eten iets kon zakken. We kwamen aan bij een klein wagonnetje aan de achterkant van station Tilburg. Het heet, heel toepasselijk, De Wagon. De wagon is een eetbar waarbij je letterlijk in een oude wagon zit te eten of aan de bar zit. Hier kun je gaan zitten voor een ontbijt, lunch, borrelhapje, daghap of een uitgebreider diner. Ze hebben bewust gekozen voor een kleine maar goede kaart. Wij konden hier proeven van verschillende huisgemaakte limonades en 3 verschillende soorten kroepoek, gemaakt van varken, groente en garnalen.

Direct naast De Wagon zit De Houtloods. De houtloods is het luxere broertje van De Wagon. Hier ga je naartoe als je echt bijzonder mooi en culinair wilt eten. Je kunt hier terecht voor een lunch en een diner. Ook hier is gekozen voor een kleine kaart. Wat leuk is, is om eens een keer te kiezen voor het 6 gangen diner. De bordjes die je voor je neus krijgt zijn ware kunstwerkjes! Wij genoten hier van 3 amuse hapjes. Een tonijn hapje, een krokante kip hapje en een glaasje met o.a. bietenmousse. Prachtig was het en absoluut heerlijk en bijzonder.

En na De Houtloods waren we alweer aan het einde gekomen van deze heerlijke dag. Dit waren, als ik Anne moest geloven, nog lang niet alle hotspots in Tilburg. Maar het waren al wel een aantal top locaties! Wat een leuke bijzondere dag was dit. Leuke meiden ontmoet, heerlijk gegeten, en een stukje Tilburg kunnen zien. Absoluut de moeite waard om vanuit de Achterhoek een dagje naartoe te komen. Als klapper op de vuurpijl kregen we allemaal een goed gevulde goodiebag mee naar huis.

Anne heel erg bedankt voor het organiseren en de uitnodiging! En nu ben ik benieuwd, in welke stad zou er absoluut eens een foodtour georganiseerd moeten worden?

Liefs Manouk ♡

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Zo’n leuke blog geworden Manouk. Heel gezellig dat je er bij was!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s