Aardbei banaan cheesecake met chocosaus

Voor dat ik begon aan dit recept had ik een prachtig beeld in mn hoofd van een taartje met een gele en rode swirl aan de bovenkant. Helaas was de oven het hier niet mee eens en is hij niet zo mooi geworden als ik hoopte..

Gelukkig kan ik er op een foto altijd nog iets moois van maken. Ondanks de looks is de smaak echt geweldig! Daarom wil ik dit recept absoluut delen, want man wat genieten dit zeg!! 😍 Sowieso zeggen de woorden banaan+aarbei+chocola in 1 zin genoeg toch? 🙂

Lees snel verder voor het recept..

Ingrediënten bodem;

– 150gr zachte verse dadels

– 100gr gemengde noten

– 200gr havermout

Ingrediënten bovenlaag;

– 2 hele rijpe bananen

– 200gr diepvries aardbeien

– 4 eiwitten uit eitjes

– 200ml (soja)melk

Ingrediënten chocosaus (optioneel);

– 45gr honing

– 10gr cacaopoeder

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180°C. Ontpit de dadels en leg deze in een schaaltje water te weken. De dadels zijn al zacht maar zo worden ze nog iets zachter.

Hak de noten in kleine stukjes en doe deze in een beslagkom samen met de havermout. Laat de dadels uitlekken en doe deze met een scheutje water in een mixer, blend tot er een gladde pasta ontstaat. Voeg de pasta toe in de beslagkom kom en kneed goed tot je er een deegbal van kunt kneden. Voeg een scheutje water toe als het deeg te droog is. 

Vet een springvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Druk het goed aan en zet dit voor 15 min in de oven. 

Maak nu de bovenlaag. Pureer in een schaaltje de bananen. Voeg hier 2 eiwitten en 100ml sojamelk aan toe en roer dit goed door elkaar. 

Ontdooi in de magnetron de aardbeien en pureer deze vervolgens. Voeg de andere 2 eiwitten en 100 ml sojamelk toe aan het schaaltje ontdooide aardbeien. 

Giet nu eerst het banaan mengsel over de taartbodem en daarna het aardbei mengsel. Zo ontstaat er een gele en rode swirl die niet gemengd worden. Zet dit nog voor 45 min in de oven. 

Als laatste maak je de chocosaus. Dit hoeft niet! Zonder chocosaus is hij ook al heerlijk.. Meng in een kommetje de honing en cacaopoeder met een scheutje water. Drizzle de chocosaus over de cheesecake en klaar ben je!

Eet smakelijk! Liefs Manouk ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s