Healthy cakepops

Een paar jaren geleden waren cake pops helemaal hip. Weet je nog? Die cake balletjes op een stokje met gekleurd glazuur er omheen die je zelf kon versieren? De mooiste creaties kon je er van maken! 

Het leek mij leuk om hier eens een gezonde versie van te maken! En het leukste is dat je ze compleet naar eigen smaak kunt maken ♡

Wat heb je nodig voor de balletjes?

– 1 recept van je favoriete zelf gemaakte energie balletjes. Bijvoorbeeld deze healthy chocolade bonbons of deze vijgen energy balls 

– of 1 recept van je favoriete banaanbrood. Bijvoorbeeld deze mijn favoriete banaanbrood

Wat heb je nodig voor het glazuur?

– 60gr kokosolie

– 105gr magere yoghurt

– 3 theelepels natuurlijke kleurstoffen. Ik gebruikte rode bieten poeder, spirulina poeder en acai poeder. Maar je kunt bijvoorbeeld ook blauwe bessen of aardbeien pureren 🙂

Wat moet je doen? 

Maak een keuze waaruit je de balletjes wilt laten bestaan. Kies je voor energie balletjes? Maak dan de balletjes zoals aangegeven volgens het recept.

Kies je voor banaanbrood? Maak dan het banaanbrood zoals aangegeven volgens het recept. Laat vervolgens het banaanbrood volledig afkoelen en verkruimel het brood in een kom. Als je het brood helemaal heb verkruimeld kun je er balletjes mee kneden. Is het beslag te droog om stevige balletjes mee te kneden? Doe er dan beetje bij beetje een scheutje amandelmelk bij tot het plakkerig genoeg is. 

Wanneer je de balletjes klaar hebt leg je deze voor een half uurtje in de vriezer zodat ze mooi stevig kunnen worden. 

Maak nu het glazuur. Verdeel de kokosolie over 3 bakjes (als je 3 kleuren maakt, anders over 2 of in 1 bakje) dus 20gr kokosolie per bakje. Smelt het eerste bakje met kokosolie in de magnetron. Voeg hier 1/3 (35gr) van de yoghurt aan toe samen met een theelepel kleurstof. Roer dit goed door elkaar, en rol hier vervolgens een paar balletjes doorheen tot ze volledig bedekt zijn met glazuur.

Leg een bakpapiertje op een bordje en leg hier alle balletjes op die je door het glazuur hebt gerold. Herhaal dit met elke kleur en elk balletje.  Mocht je niet genoeg hebben aan dit glazuur voor alle balletjes, dan kun je makkelijk nog een schaaltje erbij maken. 

Als alle balletjes bedenkt zijn laat je ze een paar uur opstijven in de koelkast. Het liefst een hele nacht! Daarna kun je er saté prikkers in doen. 

Je kunt ze trouwens ook zelf verder versieren! Door er bijvoorbeeld geraspte kokos overheen te strooien als het glazuur nog nat is. Of smelt een reep pure chocolade en drizzle het er overheen. Je kunt ook met rozijntjes oogjes maken en er gezichtjes van maken etcetera.  

Eet smakelijk! Liefs Manouk ♡

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Anne schreef:

  Ze zijn zo cute!

  Like

  1. manoukmoves schreef:

   Leuk hè 😄

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s