Kokosmakronen cupcakes

Mijn plan was om de kokosmakronen met maanzaad en limoen uit het kookboek van dafne schippers te maken. Alleen had ik de helft niet in huis (had alleen de kokos ­čśů) Dus besloot ik er zelf maar iets van te maken. En dat pakte extreem goed uit! Plus ze zijn gezond en super snel en simpel te maken. Lees snel verder.. 

Ingredi├źnten:

 -150gr geraspte kokos

– 50gr havermout

– 2 eieren

– 10gr kokosolie

– 2 rijpe bananen

– (optioneel) 40gr prote├»ne poeder in een smaak naar keuze
– (optioneel) 50gr gedroogde cranberries. Of rozijnen of gehakte nootjes

– (optioneel) 1 theelepel kokosbloesem suiker om er overheen te strooien

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180┬░C. 

Pureer de bananen en mix dit met de eieren, havermout, geraspte kokos en eventueel de eiwit poeder. Smelt de kokosolie en roer dit er bij doorheen. 

Voeg nu de cranberries toe, dit past heel lekker door dit beslag. Als je hier niet van houdt kun je ook rozijnen of noten gebruiken of het weg laten.

Zet cupcake vormpjes op een bakplaat en vul ze met het beslag. Je kunt er voor kiezen om ze nu te bestrooien met kokosbloesem suiker. Dit smelt er lekker op. Mocht je dit niet in huis hebben kun je het natuurlijk weg laten. 

Zet ze voor 15-20 minuten in de oven tot ze goud bruin kleuren. Laat ze goed afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt. Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast

Eet smakelijk! Liefs Manouk ÔÖí

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s