Pumpkin pie

on


Ja hoor daar issie weer! Pompoen taart, want in de herfst moet alles met pompoen. Er staat ook een pompoentaart recept op mn blog van vorig jaar. Maar dit is wel een ubgrade! Gekruid met de pumpkin spice mix van greengypsyspieses smaakt hij echt naar warmte en gezelligheid. Lees snel verder hoe je het zelf kunt maken..

Ingrediënten:

– 200gr havermout

– 100gr notenmix

– 35gr kokosolie

– 3 eieren

– 1 theelepel speculaas kruiden

– 2 appels

– 800gr pompoen (ik gebruikte voorgesneden blokjes van de AH)

– 50gr honing (of meer als je het zoeter wilt)

– 2 eetlepels pumpkin spice mix

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de appels en eventueel de pompoen in blokjes en zet dit in een pannetje met kokend water op het vuur. Kook het in ongeveer 15 minuten gaar. Terwijl dit op het vuur staat maak je dit bodem

Hak de noten fijn met een grof mes of keuken machine en doe dit in een kom samen met de havermout en speculaas kruiden. Split een eitje en voeg het eiwit toe in de beslag kom, bewaar het eigeel nog wel! Mix dit goed, smelt de kokosolie en roer dit ook goed door de rest van de ingrediënten. 

Vet een springvorm in en druk het mengsel stevig op de bodem. Zet het in de oven terwijl je verder gaat met de bovenste laag. 

Als de pompoen en appels tukje gaar zijn pureer je dit met een staafmixer of blender (dit zou zelfs met een vork kunnen als het allemaal zacht genoeg is). Voeg hier het overgebleven eigeel aan toe samen met 2 hele eieren. Roer het goed door elkaar. Roer vervolgens de honing en de kruiden door het mengsel. 

Haal de bodem uit de oven, giet het pompoen mengsel over de bodem en zet dit terug in de oven. Laat de taart nog ongeveer 75 minuten in de oven staan. 

Wanneer de taart uit de oven komt is hij nog vrij zacht. Hij stijft verder op als hij afkoelt. Laat hem dus volledig afkoelen voor je hem aansnijdt. 

Eet smakelijk! Liefs Manouk ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s