Blauwe bessen cheesecake met knapperig chocolaagje

Oke de bodem is niet heeeel gezond. Maar wel mega lekker. Man wat is dit een succes ♡ Terwijl mijn vriend het eerst puntje uit de taart op at, vroeg hij al of ik hem heel snel nog een keer wilde maken. Laat hij nou ook nog eens heel simpel te maken zijn met heel weinig ingrediënten. Lees snel verder…

Ingrediënten bodem:

– 300gr volkoren haver koekjes, ik kocht gewoon een rol bij de jumbo (of maak ze zelf suikervrij, nog beter natuurlijk)

– 50gr kokosolie

Ingrediënten blauwe bessen cheesecake:

– 500gr magere naturel kwark

– 1 pakje cream cheese/zuivelspreat light

– 500gr blauwe bessen (diepvries)

– 4 eieren

Ingrediënten chocolade laagje:

– 35gr kokosolie

– 20gr honing

– 15gr cacaopoeder

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Verkruimel de koekjes. Het makkelijkste gaat dit in een blender of keukenmachine. Je kunt ook de koekjes in een zakje doen en er op slaan. Doe de koekkruimels in een kom. Smelt de kokosolie en roer dit door de kruimels. Vet een springvorm in en druk de kruimels stevig op de bodem. Zet dit in de vriezer terwijl je de rest maakt.

Voeg nu alle ingrediënten voor de blauwe bessen laag bij elkaar in een kom of blender en mix alles tot een glad beslag. 

Haal de bodem uit de vriezer, giet het blauwe bessen mengsel over de bodem en zet dit 1,5 uur in de oven (hou dit wel in de gaten!). Als je de taart uit de oven haalt is hij nog niet mega stevig in het midden, hij stijft verder op als hij afgekoeld is en in de koelkast staat. 

Wanneer de taart helemaal is afgekoeld maak je het knapperige chocolaagje. Smelt de kokosolie en roer hier de honing en cacaopoeder door heen. Giet dit over de taart. Hij wordt hard in de koelkast. 

Eet smakelijk! Liefs Manouk ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s