25 foodvragen

Vandaag wil ik eens een tag doen. Eigenlijk post in bijna altijd recepten op mijn blog. Maar het lijkt me leuk om iets meer andere dingen te posten. Wat persoonlijkere dingen, informatieve dingen of blogs uit eigen ervaring. Vandaag een tag met 25 food vragen. Deze tag heb ik gewoon overgenomen van andere bloggers, daarvoor is het een tag. Dus vind je dit leuk, neem hem vooral ook over!

Wat is je favoriete ontbijt?

Ik ga wat betreft ontbijtjes altijd door fases. Ik denk dat veel dit wel herkennen. Het ene moment helemaal obsessed door havermout en de volgende maand weer helemaal into smoothies. Op dit moment wissel ik af tussen pannenkoekjes en yoghurt met krokante muesli. De pannenkoekjes maak ik van; soja eiwitpoeder, meel, ei, sojamelk en aardbeien er naast. Ik ga overigens stoppen met het gebruiken van eiwitpoeders. Ik krijg genoeg eiwitten binnen door mijn basisvoeding.

Ik gebruik lactosevrije yoghurt. Sinds kort ben ik er achter gekomen dat mijn PDS klachten eigenlijk een lactose intolerantie is. Dus een tipje.. als je denkt dat je “maar moet leren leven” met PDS, laat eerst uitzoeken of je niet ergens tolerant of allergisch voor bent.

Hoe drink je je koffie?

Zwart. Suiker in mijn koffie heb ik helemaal nooit gedaan. Het leek me niet zo handig om mezelf dat aan te leren. Eerder dronk ik altijd mijn koffie met alleen melk, maar ook hier ben ik mee gestopt. De reden daarvoor was toen om calorieën te besparen. Tegenwoordig kan ik genieten van een cappuccino en latte macchiato, maar mijn standaard koffie drink ik nog altijd zwart omdat ik dit gewoon zo gewend ben.

Wat zit er op je lievelings- broodje?

Wanneer ik uit lunchen ga heb ik 2 keuzes waar ik altijd voor ga. Een broodje carpaccio of warme geitenkaas met honing sla en noten. Heerlijk!!

Soep of sla?

SLA! Ik ben echt totaal geen soep fan. Ik verklaar mensen ook altijd voor gek wanneer ze soep bestellen in een restaurant. Ik heb liever iets om op te kauwen. Soep vind ik eigenlijk alleen maar saaie buikvulling haha. Een goed gevulde salade vind ik echt genieten! Overigens niet omdat ik denk dat dit altijd de gezondste keuze is, dat is het namelijk echt niet altijd. 26828905_10214661906838396_2116556339_o

Wat is je favoriete kookboek?

Alle boeken van Jaimy Oliver vind ik prachtig! Ik heb er een paar en dit zijn zeker toppers. Een nadeel vind ik wel dat in veel van zijn recepten een mega ingrediëntenlijst gaat, dit weerhoudt me er vaak van om een recept te gaan maken. Het kookboek van Dafne Schippers is ook een favoriet van me. Haar recepten komen erg overeen met hoe ik graag eet, en ze zijn niet al te moeilijk.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Nooit meer zoet. Hoewel ik echt gek ben op zoet, en mijn blog ook vol staat met zoete recepten denk ik toch dat ik hartig niet kan missen. Ik zou echt niet zonder sushi kunnen hehe.

Welke keuken is je favoriet?

Moeilijke keuze, eigenlijk vind ik bijna elke keuken wel lekker. In de eerste instantie denk ik meteen aan Aziatisch en sushi. Maar toch denk ik dat Mexicaans mijn favoriet is. Taco’s nacho’s quessadilla’s etc.

Wat is je favo foodfilm?

Ik kijk eigenlijk bijna nooit foodfilms. Ik heb er volgens mij 2 gezien, ratatouille en eat pray love. Dan vond ik eat pray love toch het leukste.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure.

Taartjes! En dan vooral echte traditionele cheesecake en carrotcake. 15538862_1159153807472166_5815291938173091840_n

Wie is je grootste inspiratiebron?

Poeh, ik heb niet echt een inspiratiebron. Ik vind heel veel mensen inspirerend om verschillende eigenschappen. Zo vind ik mensen heel inspirerend die bijna altijd heel erg positief zijn en proberen overal het goede van in te zien. Ook vind ik mensen inspirerend die een passie hebben waar ze helemaal voor kunnen gaan en daarmee ook echt iets bereiken.

Thuis koken of uit eten gaan?

Uit eten gaan! Ik bedoel hallo, koken is leuk maar als er voor je wordt gekookt is het nog veel leuker!

High end of low profile?

Niet helemaal zeker wat hier mee bedoelt wordt maar ik denk dat dit over producten gaat. Ik kies voor low profile. Je hoeft echt geen dure producten te gebruiken om lekker en gezond te kunnen eten. Van de goedkoopste en simpelste producten kun je juist de lekkerste gerechten maken.

Wat is je lievelings restaurant?

Ik heb niet een restaurant die bij mij boven aan staat. Het zijn er meer, ik zou echt niet kunnen kiezen.

Boodschappen doe ik bij?

De Lidl, en alles wat ze daar niet hebben koop ik bij de Jumbo of bij de Albert Heijn.

Het lekkerste wat ik ooit gegeten heb?

Jeetje, ik heb zo veel lekkere dingen gegeten. Ik weet niet of er iets echt uit springt. Wel heb ik eens een 5 gangen lunch proeverij gedaan waarbij we echt lekkere aparte gerechten kregen die ik in de eerste instantie niet zou kiezen. Dat was echt heerlijk!

Wat is je lekkerste cocktail?

Tot afgelopen jaar heb ik eigenlijk nog nooit echt een cocktail gedronken, Whut?! Yep.. ik vond het vaak te duur en dan nam ik liever een rood wijntje. Tot nu toe heb ik een mojito en een scroppino gehad. En dat vond ik de scroppino het lekkerste.

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?

Ik ken alleen George. Dus ik heb Heston even gegoogled. Als ik op uiterlijk af moet gaan sowieso George.

Wat mag er niet ontbreken in jouw keuken?

Ik heb altijd een boodschappenlijstje waar de volgende standaard producten op staan: Bananen, appels, eieren, lactosevrije yoghurt, diepvriesfruit, groenten voor salade, tahin,  sojamelk, meel en bakpoeder. Dit zijn producten waar ik elke weer veel gebruik van  maak. En vooral tahin is my holy grail! Echt, maak eens een salade en mik er een eetlepel tahin door als dressing. Echt de shit!

Mijn favo snack is:

Ik heb altijd weer een ander baksel in de koelkast staan als snack. Dus sowieso zelf gemaakte baksels. Maar als ik iets moet kiezen wat ik het meest maakt blijft dat toch wel een good old bananabread.

Wat zit er op jouw pizza?

Sowieso natuurlijk tomatensaus en kaas (duh). En parmaham, rucola, ui en parmezaanse kaas. Als deze pizza niet op de kaart staat ben ik oprecht teleurgesteld.

Wat lust je echt niet?

Champignons! Dat heeft met de smaak te maken, maar vooral met de structuur. Ik kan echt niet tegen taaie of flubberige structuren. Net als stukjes vet aan vlees en stukjes fruit in de yoghurt. Ik krijg daar echt de kriebels van.

Mijn favoriete foodblog is?

De blog van Rens Kroes, Charlies kitchen, Jacky Nobels, en eigenlijk iedereen die ik volg op instagram. En de Allerhande natuurlijk! Als dat ook mag gelden als een foodblog.

Het gekste wat ik ooit gegeten heb?

Insecten zoals meelwormen en sprinkhanen. Wel leuk dat dit steeds normaler begint te worden. Ik vond het ook erg lekker. En ik heb slakken gegeten, voor veel mensen niks bijzonders. Maar voor mij echt een avontuur (want mijn structuur fobie), het was ook een van mijn meest traumatische ervaringen ooit.

Wat staat er op mijn foodbucketlist?

Sushi eten in Japan!!

IMG_20171001_184605_017.jpg

Ik kan niet leven zonder?

Mijn familie en vrienden. Ik heb er de afgelopen jaren achter gekomen hoe mega waardevol het is als je een goede familie en vrienden kring hebt. Een veilige haven hebben om op te kunnen terugvallen. Dit gun ik ook echt iedereen.

Dit waren de 25 foodvragen. Hopelijk vonden jullie het leuk, en doe hem zelf ook eens! Tips en ideeën voor blogs zijn welkom! Eens wat anders dan altijd alleen maar recepten 🙂

Bedankt voor het lezen! Liefs Manouk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s