2 opties; Alpro kwarktaart 

Deze kwarktaart kun je op 2 manieren maken. Gebakken en non-vegan of niet gebakken en wel Vegan. Dus je kunt zelf kiezen waar je voor wilt gaan!

Optie 1 non-vegan.

ingrediënten;

– 2x 500gr Alpro soja yoghurt

– 200 gram aardbeien

– 1 zakje agar agar

– 100 gram medjoul dadels (ze zijn nu bij de lidl maar ik koop ze bij de Dirk)

– 50gr havermout

– 50gr kokosmeel

– 50 gr noten

Wat moet je doen?

 niet gebakken vegan versie.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Bodem:

Ontpit de dadels en laat ze weken in lauwwarm water. Hak de noten fijn met een groot mes en doe dit in een beslagkom samen met de havermout en kokosmeel. Als je geen kokosmeel hebt kun je dit vervangen door ander meel.

Als de dadels wat zachter zijn doe je ze in een mixer tot het een gladde pasta is. Doe er eventueel een scheutje water bij. Kneed de dadel pasta door het meel en de noten in  de beslagkom tot je er een bal van kan kneden. Leg een bakpapiertje onder in een springvorm en verdeel het deeg over de bodem. Zet het in de oven voor 20 minuten. Ondertussen kun je de Alpro laag maken.

Alpro laag:

Doe de Alpro yoghurt in een blender samen met de aardbeien. Blend dit tot een gladde Smoothie. Doe de smoothie in een steelpannetje en verwarm dit tot het net niet kookt. Los het zakje agar agar op in de smoothie. (Hier zal je eventueel gelatine voor kunnen gebruiken maar dan is het niet meer helemaal vegan).

Haal de bodem uit de oven en giet de smoothie over de bodem. Laat het afkoelen en wanneer het genoeg afgekoeld is laat je het nog minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

– Gebakken non-vegan versie:

Ingrediënten:

– Allemaal hetzelfde alleen vervang je de agar agar voor 2 hele eieren en 1 eiwit.

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 150°C.

Bodem:

De bodem maak je precies het zelfde als de bodem die beschreven staat bij de Vegan versie hierboven.

Alpro laag: 

Mix de Alpro yoghurt in een blender met de aardbeien tot een smoothie.  Voeg de eieren en het eiwit toe aan de smoothie en mix deze er goed doorheen.

Haal de bodem uit de oven en giet de smoothie er overheen. Zet de taart nog zo’n 1.5 tot 2 uur in de oven. Het verschilt per oven. Hij moet nog een beetje wiebelig zijn in het midden wanneer je hem uit de oven haalt. Maar niet volledig vloeibaar. Hij stijft verder op wanneer hij afkoelt.

Eetsmakelijk! liefs Manouk ♡

Plaats een reactie