Zelf basic sushi maken

Wie houdt er nou niet van sushi? Ik ben er gek op om naar een sushi restaurant te gaan, het liefst elke week! Natuurlijk is sushi vrij duur dus hoe handig is het om het gewoon zelf te maken? Het is nog leuk om te doen ook! In deze Blog deel ik de ultieme basics voor het maken van sushi.
Ingrediënten 2 personen:

– 250 sushi rijst

– 3 eetlepels rijst azijn

– 2 theelepels suiker

– 1 theelepel zout

– 5 nori vellen

– wasabi

– sojasaus

Vulling bijvoorbeeld:

– surimi, gerookte zalm, tonijn, gerookte kip, komkommer, avocado, mango, sesam zaad etc…

Wat heb je nodig?

– een rolmatje

– eet stokjes natuurlijk!

Wat moet je doen? 

Begin OPTIJD met het maken van de sushi rijst. Kook de sushi rijst volgens de verpakking gaar. Wanneer de rijst gaar is laat je het nog een kwartier staan met de deksel op de pan. Laat daarna de rijst volledig afkoelen naar kamertemperatuur.

Doe in een pannetje op laag vuur de rijstazijn met de suiker en het zout. Laat de suiker en zout oplossen in de azijn. Roer dit mengsel vervolgens door de rijst. 

Als de rijs volledig is afgekoeld kun je beginnen met rollen. Leg een velletje nori met de ruwe kant naar boven op het rol matje. Verspreid hier een paar lepels van de rijst op, tot 2/3 van het velletje bedekt is met rijst. 

Druk het een beetje aan en laat aan de randjes ongeveer een halve centimeter van het velletje onbedekt. Smeer een beetje wasabi over de rijst. En leg in de lengte alle ingrediënten die je erin wilt hebben. Rol hem nu half op, druk goed aan, en rol daarna verder. Tot hij helemaal stevig opgerold is.

Herhaal dit met elk nori velletje. Snij nu plakjes uit elk rolletje. Was continu het mes schoon zodat je de rolletje goed kunt snijden. Dien de stukjes sushi op met wat wasabi en sojasaus. 

Eet smakelijk! Liefs Manouk ♡

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s