Zoete aardappel cheesecake

on

Eindelijk!! Eindelijk neem ik de tijd om deze heerlijk zachte cheesecake online te zetten. Gelukkig staat hij nu online want deze mag je niet missen 🙂 Hij is zacht, zoet en kruidig tegelijkertijd. Lees snel verder..

Ingrediënten bodem:

– 200 gram havermout

– 50 gram honing

– 1 theelepel kaneel

– 30 gram kokosolie

Ingrediënten bovenlaag:

– 350 gram zoete aardappel

– 3 eiwitten uit eieren

– 50 gram zachte dadels

– 20 gram honing

– 100 gram magere yoghurt

– 1 eetlepel pumpkin spice kruiden van Greengypsyspieses (of 2 theelepels koek&speculaas kruiden)

Wat moet je doen?

verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappels en kook of stoom ze gaar.

Terwijl de aardappels gaar worden maak je de bodem. Smelt de kokosolie en doe dit in een kom samen met de havermout, honing en kaneel. Roer goed door elkaar, vet een springvorm in en druk de mix op de bodem van de springvorm. Zet de bodem voor 15 minuten in de oven terwijl je de bovenlaag maakt.

Doe de aardappels in een kom of blender. Voeg hier aan toe de eiwitten, yoghurt, de ontpitte dadels, de honing en de kruiden. Mix dit met een staafmixer of in de blender.

Giet dit over de bodem in de springvorm en zet dit allemaal nog 45 tot 60 minuten in de oven. Het kan per oven verschillen dus hou hem een beetje in de gaten!

Laat de taart afkoelen en versier het met noten, fruit, rozijnen of iets anders naar keuze.

Eet smakelijk! Liefs Manouk ♡

Plaats een reactie