Volkoren spinazie geitenkaas pannenkoeken

Als echte Hollander ben ik GEK op pannenkoeken! Het liefst zo zoet en ongezond mogelijk met veel kristalsuiker en stroop. Af en toe kan dit natuurlijk prima, maar ik vind dit echt weekend voedsel. Dit recept is verantwoordelijker en kun je lekker vaak eten. Helemaal geweldig voor geitenkaas liefhebbers zoals ik 🙂

Ingrediënten 2 personen;

– 100gr volkoren meel (tarwe, spelt etc)

– 1 theelepel bakpoeder

– 2 eieren

– 300ml (plantaardige) melk

– 2 flinke theelepels paprikapoeder

– 2 theelepels gedroogde peterselie

– Zo veel geitenkaas als je lekker vind (hoe meer hoe beter)

– 500gr verse spinazie

Wat moet je doen? 

Laat in een grote diepe pan de hele zak spinazie slinken. Mix vervolgens de eieren, bakpoeder, meel, paprikapoeder, peterselie en melk door elkaar in een beslagkom.

Doe een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur, en schep hier wat beslag in. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is kun je hem omdraaien. Kruimel nu op de helft van de pannenkoek zo veel geitenkaas die je wilt en leg hier wat spinazie op. Klap de pannenkoek dubbel en druk deze even stevig aan. Laat hem nog even opwarmen en leg hem op een bordje.

Herhaal dit met de rest van het beslag. Ik heb hier 3 pannenkoeken per persoon uit gehaald. Als je het lekker vind kun je hier nog een slatje bij serveren.

Eet smakelijk! Liefs Manouk ♡

Plaats een reactie