Haver-noot cherryliciouspie 

Leuke naam hè? bedacht door 2 instagram volgers 🙂 Ik wist niet hoe ik dit taartje moest noemen want het was een bij elkaar geraapt zooitje. Wat bijzonder heerlijk uit heeft gepakt! Lees snel verder voor dit lekkere en super makkelijke recept..

Ingrediënten bodem;

– 150 gram havermout

– 100 gram gemengde noten

– 100 gram zachte dadels

– 25 gram kokosolie

Ingrediënten bovenlaag;

– 2 eiwitten uit eitjes

– 100 gram magere yoghurt

– 2 bananen

– 100 gram kersen

– 10 gram geraspte kokos

Wat moet je doen?

verwarm de oven voor op 180°C. Ontpit de dadels en laat deze weken in een schaaltje lauw water.

Hak de noten en doe dit samen met de havermout in een beslagkom. Smelt de kokosolie en doe dit samen met de dadels in een blender of mixer, blend dit tot een gladde pasta. Kneed de dadelpasta door de havermout en noten.

Druk deze mix op de bodem van een springvorm en zet het in de vriezer terwijl je de bovenlaag maakt. Scheidt het eiwit van de eidooiers en doe de eiwitten in een kom samen met de yoghurt. Prak de bananen en mix dit door de eiwitten en yoghurt. Roer hier vervolgens de kersen doorheen.

Haal de bodem uit de vriezer en giet de bovenlaag er overheen. Strooi de geraspte kokos er overheen en zet het voor 60 minuten in de oven. Hou het in de gaten het kan per oven verschillen!

Laat de taart volledig afkoelen voor je hem aansnijdt.

Eetsmakelijk! Liefs Manouk ♡

Plaats een reactie