Aardbei-kokos taart 

Voor wie het gemist heeft, (ik denk het niet want het was all over instagram) ik heb het 3 daagse pizza-dieet gevolgd van Magioni pizza! Echt heerlijk, het receptenboek staat gewoon op hun site. 

Maar.. er stond een recept tussen van aardbei lemon cheesecake pizza. Daarop geïnspireerd heb ik deze taart gemaakt. En hij is echt verukkelijk geworden! Lees snel verder hoe je het makkelijke recept maakt..

Ingrediënten:

– 2 rijpe bananen

– 200 gram havermout

– 2 eieren

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 eetlepel love peace granola kruiden van green gypsy spices

– 100 ml amandelmelk

– 100gr aardbei jam met minder suiker

– 200 gram diepvries aardbeien

– 300fr kokos yoghurt

– 8 gelatine blaadjes of 7 gram agar agar

Wat moet je doen?

verwarm de oven voor op 180°C.

Begin met het maken van de bodem. Doe de havermout, kruiden en bakpoeder in een kom en mix goed door elkaar. Prak de 2 bananen voeg dit samen met de eieren en melk toe in de beslagkom en roer goed door. Wanneer het beslag te droog is voeg je gewoon nog een scheutje melk toe tot je een soort cake beslag structuur hebt. 

Vet een springvorm in en giet het beslag er in. Zet dit voor 20-25 minuten in de oven. Controleer of hij gaar is, de tijd kan per oven verschillen. 

Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen terwijl je de aardbei laag maakt. 

Leg 4 gelatine blaadjes in een schaaltje lauw water voor 5 minuten.  Ontdooi de aardbeien in de magnetron en voeg hier de jam aan toe. Mix dit met een staafmixer. Zet een pannetje op het vuur met 2 el water en los de gelatine hier in op. Roer dit door de aardbei mix. Giet dit over de taartbodem en zet het voor 30 minuten in de vriezer. 

Na 30 minuten haal je de taart uit de vriezer en doe je het zelfde met de kokos yoghurt en de laatste 4 gelatine blaadjes. Giet dit over de aardbei laag.

Versier de taart met wat je wilt. Discodip, kokos vlokken, amandel schaafsel etc. Zet de taart voor 3 uur in de koelkast voor je hem aansnijdt. 

Eet smakelijk! Liefs Manouk 

Plaats een reactie