Carrotcake van kokosmeel met blauwe bessen en frosting

Gezonde carrotcake met blauwebessen in plaats van rozijnen (een keer wat anders). En natuurlijk met frosting, want een carrotcake zonder frosting is als een winter zonder sneeuw en warme chocomelk zonder slagroom.. Dat is het gewoon net niet.. Dus lees snel verder hoe je deze heerlijke gezonde (granen en glutenvrije) carrotcake maakt met semi gezonde frosting.

Ingrediënten taart;

– 100 gram kokosmeel (te vervangen voor 200 gram anders meel bvb tarwe)

– 1 theelepel bakpoeder

– 2 eetlepels koek&speculaas kruiden

– 4 grote geprakte bananen

– 5 eiwitten uit eieren

– 50 gram honing (of meer of minder, ligt er aan hoe zoet je het wilt)

– 200 gram geraspte wortels

– 100 gram blauwebessen

– 50 gram gehakte walnoten

Ingrediënten frosting;

– 200 gram zuivelspread light (je kunt de helft vervangen voor kwark om het nog gezonder te maken. Ik deed dit niet 😉)

– 50 gram honing

– scheutje vanille aroma of mespuntje vanille poeder

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180°C. Mix in een beslagkom de banaan, eiwitten en honing. Dit gaat het makkelijkst in een blender of met de staafmixer, maar het kan ook met de hand. Voeg hier de blauwebessen, geraspte wortels en walnoten aan toe.

Mix de bakpoeder, de kruiden en het kokosmeel door elkaar en voeg dit beetje bij beetje toe aan de rest van het beslag. Blijf goed roeren. Als het beslag goed gemixt is kun je een scheutje water toevoegen om het iets minder droog te maken. Het blijft wel een droog, stevig beslag.

Vet een springvorm in en verdeel het beslag hier in. Zet hem voor ongeveer 45 minuten in de oven. Wanneer de taart klaar is laat je hem goed afkoelen.

Terwijl de taart staat af te koelen maak je de frosting. Mix simpelweg de zuivelspread, honing en vanille door elkaar en smeer dit op de taart wanneer hij volledig is afgekoeld. Decoreer de taart met nog wat gehakte walnoten.

Eetsmakelijk! Liefs Manouk ♡

Plaats een reactie